Κυριακή 10 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Στο ρόλο του αναχώματος...

Στο χρόνο που έφυγε, η παρέμβαση συνολικά του ΔΗΚΚΙ στην κοινωνία - αν εξαιρέσει κανείς τη δραστηριότητα του προέδρου του - βρέθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα και πλέον από όλους διατυπώνεται η εκτίμηση ότι για να προχωρήσει παραπέρα το Κόμμα, χρειάζεται να αλλάξουν οι ρυθμοί ανάπτυξης, να προχωρήσει η πολιτικοποίηση, αλλά και η ομογενοποίηση των μελών στις Τοπικές Οργανώσεις, όπου αυτές υπάρχουν. Ιδιαίτερα στο συνδικαλιστικό κίνημα διατυπώνονται απόψεις για τη δημιουργία παράταξης, κάτι που - μέχρι στιγμής - απορρίπτεται στο όνομα της μη κομματικοποίησής του. Δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις Τοπικών Οργανώσεων στις επιλογές της ηγεσίας στις δημοτικές εκλογές, όπως στην Πάτρα. Από την άλλη, λίγες ήταν οι προσχωρήσεις από μέλη του ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα υπήρξαν και αποχωρήσεις.

Στη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιήθηκαν τέσσερις θεματικές Σύνοδοι της ΚΠΕ και δύο πανελλαδικές συνδιασκέψεις για το συνδικαλισμό και την ΤΑ. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ παραχώρησε πολλές συνεντεύξεις ενώ ακόμα κρατεί η προσπάθεια για την εξειδίκευση των θέσεων του ΔΗΚΚΙ σε διάφορα θέματα. Πάντως, ενόψει και των ευρωεκλογών, έχει ανακοινωθεί ότι στις αρχές του 1999, θα συγκληθεί Σύνοδος με θέμα τις θέσεις του κόμματος για την ΕΕ.

Γενική, πάντως, είναι η εκτίμηση ότι τη χρονιά που πέρασε αναπτύχθηκε σε νέα επίπεδα η προσπάθεια του ΔΗΚΚΙ να αποτελέσει αποτελεσματικό ανάχωμα για τους, δυσαρεστημένους από την κυβερνητική πολιτική, εργαζόμενους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, εμπλουτίζοντας ακόμη παραπέρα τα υπερπατριωτικά και λαϊκίστικα χαρακτηριστικά του.

Δημήτρης ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ