Τρίτη 12 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΞΑΡΧΕΙΑ
Αργεί ακόμα το σχολείο

Ενα βήμα πριν την έναρξη των εργασιών για την ανέγερση του 29ου Γυμνασίου Εξαρχείων που θα στεγαστεί στο οικόπεδο των οδών Αραχώβης και Εμμανουήλ Μπενάκη - οι εργασίες του ΟΣΚ θα ξεκινήσουν στις αρχές Φλεβάρη - και οι κάτοικοι εξαναγκάστηκαν χτες να στήσουν συρματοπλέγματα και να φυλάνε βάρδιες στο χώρο για να καταφέρουν να απομακρύνουν τον ενοικιαστή, ο οποίος διατηρεί πάρκιν αυτοκινήτων και αρνείται να φύγει, παρά τη δικαστική απόφαση για την έξωσή του!

Για το σκοπό αυτό άλλωστε συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί στο χώρο μαθητές, σύλλογοι γονέων και κάτοικοι των Εξαρχείων. Για να διασφαλίσουν πως ο χώρος θα είναι ελεύθερος ώστε να ξεκινήσει στις αρχές του Φλεβάρη το κτίσιμο του σχολείου που θα βοηθήσει στην επίλυση των σημαντικών προβλημάτων στέγασης των σχολείων των Εξαρχείων. Ενδεικτικό άλλωστε του προβλήματος είναι πως αυτή τη στιγμή στο σχολικό συγκρότημα των οδών Πρασά, Βαλτετσίου και Αραχώβης, εκτός από το 29ο Γυμνάσιο συστεγάζονται το 5ο Γυμνάσιο και τα 5ο και 29ο Λύκεια της περιοχής.

Οπως επισήμαναν εκπρόσωποι συλλόγων γονέων της περιοχής αλλά και μαθητές, η έλλειψη σχολείων είναι πολύ σημαντική και η ανέγερση του κτιρίου έρχεται μετά από πολλά χρόνια καθυστέρησης. "Πηγαίνουμε σε ένα σχολείο που είναι σε άθλια κατάσταση. Θέλουμε να φτιαχτεί ένα ανθρώπινο σχολείο για μας και για να αποσυμφορηθεί αυτό στο οποίο είμαστε τώρα", είπαν οι μαθητές του 29ου Γυμνασίου. "Οι μαθητές του 29ου Λυκείου συστεγάζονται μαζί με άλλα τρία σχολεία σε ένα κτίριο που μόνο για σχολείο δεν κάνει, ενώ αναγκάζονται να κάνουν μαθήματα πρωί και απόγευμα", τόνισε ο Θ. Κοκκινάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 29ου Γυμνασίου.

Στο πλευρό των κατοίκων βρίσκεται η "Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα", εκ μέρους της οποίας βρέθηκε στη χτεσινή συγκέντρωση ο Θανάσης Ανανίδης, διαμερισματικός σύμβουλος του Α' Δημοτικού Διαμερίσματος Αθήνας, ο οποίος και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ