Τρίτη 12 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΟΤ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ εξέφρασε ο Μήτσος Κωστόπουλος, μιλώντας με τους εργαζόμενους του Οργανισμού

Το ΚΚΕ υποστηρίζει τα αιτήματα και τους αγώνες των εργαζομένων, των οποίων τα δικαιώματα θίγονται από την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της υποβάθμισης του δημοσίου. Αυτό τόνισε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος,ο οποίος επισκέφθηκε χτες τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), όπου συνεχίζεται η απεργία διαρκείας των υπαλλήλων ενάντια στα τελευταία Προεδρικά Διατάγματα προς υλοποίηση του νόμου ξεπουλήματος των σημαντικότερων αρμοδιοτήτων του Οργανισμού.

Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού επέδωσε στην υπουργό Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις του επί των πρόσφατων ΠΔ, αναφέροντας ότι οι κινητοποιήσεις θα ανασταλούν υπό την προϋπόθεση ότι θα ανασταλεί και η προώθηση των ΠΔ και θα αρχίσει ουσιαστικός διάλογος για τα θέματα του τουρισμού.

Ειδικότερα, στο υπόμνημα μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι με τα συγκεκριμένα ΠΔ:

  • Πολυδιασπάται το ενιαίο του φορέα άσκησης της διοικητικής λειτουργίας στο χώρο του τουρισμού (ΕΟΤ), με αποτέλεσμα να καθίσταται ανέφικτη η εφαρμογή εθνικής στρατηγικής.
  • Καταστρατηγούνται ή υποβαθμίζονται καίριες αρμοδιότητες του ΕΟΤ χωρίς να προβλέπεται ο φορέας άσκησης αυτών.
  • Δε διασφαλίζονται τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων στον ΕΟΤ, η αναφορά στα οποία μέσα στα ΠΔ είναι πρόχειρη, αποσπασματική και επιλεκτική και επ' ουδενί λόγω δεν αποτελεί διασφάλιση του συνόλου των εργαζομένων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ