Τρίτη 12 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Φουντάρουν" τη ΔΑΝΕ

Αποκλείεται έμμεσα πλην σαφώς η εταιρία από την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση αδειών σκοπιμότητας στη γραμμή Πειραιά - Δωδεκανήσου

Σήμανε χτες και επίσημα το τέλος της "Δωδεκανησιακής Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρίας"!Χτες από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ανακοινώθηκε πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη χορήγηση αδειών σκοπιμότητας σε επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία για να δρομολογηθούν στη γραμμή Πειραιά - Δωδεκανήσου.Οι απαιτήσεις που θέτει το υπουργείο φωτογραφίζουν τους "εκλεκτούς" "Μινωικές Γραμμές",Π. Παναγόπουλος,Στρίντζης και Αγούδημος, που καιρό τώρα "καραδοκούσαν" να αρπάξουν αυτή την ακτοπλοϊκή γραμμή που αποτελεί "χρυσωρυχείο". Η ΔΑΝΕ και οι 4.800 μικρομέτοχοι αποτελούν τα πρώτα θύματα του αγώνα δρόμου στον οποίο έχουν επιδοθεί οι ακτοπλοϊκές εταιρίες ενόψει της άρσης του καμποτάζ.

Στο κείμενο της "πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος" προβλέπεται: "Τα πλοία θα πρέπει να πληρούν κατ' ελάχιστον", μεταξύ άλλων, τα εξής χαρακτηριστικά στοιχεία: Ηλικία μικρότερη ή ίση των δέκα ετών από το έτος καθέλκυσης, ταχύτητα μεγαλύτερη ή ίση των είκοσι κόμβων (περίπου 20 μίλια), μεταφορική ικανότητα 1.200 και 600 κλίνες. Μεταφορική ικανότητα 250 αυτοκίνητα και φορτηγά, αυξημένες ελιχτικές ικανότητες. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να αναφέρουν τα κύρια χαρακτηριστικά του πλοίου, την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσουν και να συνοδεύονται με οικονομοτεχνική μελέτη "στην οποία θα αποδεικνύεται - όπως αναφέρεται - η βιωσιμότητα της επένδυσης".

Υποτίθεται ότι στο διαγωνισμό μπορεί να λάβει μέρος και η ΔΑΝΕ, όμως τα όσα απαιτούνται δεν της δίνουν τη δυνατότητα, που σημαίνει ότι "βγαίνει από τη μέση". Να σημειωθεί ότι η χαριστική βολή στη ΔΑΝΕ δόθηκε το Δεκέμβρη, όταν το ΛΕΡΟΣ,ένα από τα τέσσερα πλοία της, κάηκε μέσα στο λιμάνι του Πειραιά. Από την επομένη κιόλας άρχισαν οι απανωτές συναντήσεις του υπουργού Στ. Σουμάκη με εφοπλιστές. Τελευταία ήταν αυτή του υπουργού με τον Περικλή Παναγόπουλο,πλοιοκτήτη των "SYPERFAST FERRIES"...

Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε κίνηση δύο πλοία της ΔΑΝΕ. Το τρίτο, το ΠΑΤΜΟΣ,βρίσκεται ακινητοποιημένο, καθώς δεν έχει τα κεφάλαια για να το επισκευάσει. Επιπλέον, σήμερα το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΑΤ,για να εξετάσει και την υπόθεση της ΔΑΝΕ, της οποίας οι οφειλές προς το Ταμείο ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ