Τρίτη 12 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Σε αγώνα επιβίωσης

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων εξαγγέλλουν τα σωματεία ενάντια στην πολιτική οριστικής διάλυσης της Ζώνης. Μόνιμα χαρακτηριστικά παίρνει η ανεργία και η ανέχεια

"Επί ποδός" βρίσκονται οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, για να αποτρέψουν το "λουκέτο" που σχεδιάζει να τοποθετήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σ' αυτόν το μοναδικό μεγάλο οικονομικό πνεύμονα ολόκληρης της περιοχής του Πειραιά και έναν από τους λιγοστούς της χώρας. Την έναρξη των νέων αγώνων, θα σημάνει η συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει από κοινού και τα 8 σωματεία της Ζώνης την ερχόμενη Πέμπτη, 14 του μήνα, στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Το πλήρες πρόγραμμα των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων, καθώς και συγκεκριμένα στοιχεία που αποκαλύπτουν τα σχέδια της κυβέρνησης για τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία στην Ελλάδα, οι διοικήσεις των 8 σωματείων της Ζώνης θα τα παρουσιάσουν με κοινή συνέντευξη Τύπου αύριο Τετάρτη, στις 12.30 το μεσημέρι στο ΕΚ Πειραιά.

"Ολες οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη μένουν στα χαρτιά. Οχι μόνο δεν πάρθηκαν ουσιαστικά μέτρα για την αναβάθμιση της Ζώνης, για να μπουν δουλιές, για να αυξηθεί η απασχόληση, για την ουσιαστική κάλυψη των ανέργων, για την επίλυση των συνταξιοδοτικών αιτημάτων, αλλά, αντίθετα, οι εξαγγελίες για μέτρα "απόσυρσης" εργαζομένων και το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, στοχεύουν στην οριστική διάλυση της Ζώνης",επισημαίνεται σε χτεσινή κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα οχτώ σωματεία των εργαζομένων της Ζώνης.

Τα οχτώ σωματεία, δίνοντας και μια "γεύση" των στοιχείων που θα παρουσιάσουν στην αυριανή συνέντευξη Τύπου, σημειώνουν ότι η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της υπονομεύουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν τις επισκευές, μετασκευές, κατασκευές στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και στα άλλα ναυπηγεία, με αποτέλεσμα η ανεργία και η ανέχεια να παίρνουν μόνιμο χαρακτήρα. "Αυτή η κατεύθυνση και η πολιτική της κυβέρνησης - συνεχίζει η ανακοίνωση - είναι απόλυτα εναρμονισμένη με ισχυρά μονοπωλιακά συμφέροντα γερμανικών ναυπηγείων, που θέλουν να πάρουν το σύνολο των κατασκευών των ελληνόκτητων πλοίων".

Τα σωματεία καλούν όλους τους εργατοτεχνίτες και τους ανέργους της Ζώνης σε συστράτευση για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στη δουλιά, για τη διάσωση του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ