Τρίτη 12 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Επιμένει αντιδημοκρατικά ο Τράπαλης

Πλήρη επιβεβαίωση των καταγγελιών του συνδυασμού της "Δημοκρατικής Ενότητας" παρέχει πλέον και με τη στάση του ο δήμαρχος Νικαίας Β. Τράπαλης, με τον τρόπο που προσπαθεί να αξιοποιήσει την απόφαση του διορισμένου από την κυβέρνηση γενικού γραμματέα της Περιφέρειας, να θέσει εκ νέου σε αργία την επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας" Βέρα Νικολαϊδου.Ο δήμαρχος, επικαλούμενος παράνομα το άρθρο 91 του Κώδικα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καλεί αναπληρωτές του ψηφοδελτίου της "Δημοκρατικής Ενότητας" να προσέλθουν να ορκιστούν δημοτικοί σύμβουλοι στη θέση της Βέρας Νικολαϊδου, η οποία όμως έχει τεθεί σε αργία με βάση το άρθρο 187 του Κώδικα. Ο δήμαρχος προσπαθεί να εκβιάσει τους αναπληρωτές με την απειλή ότι αν δεν προσέλθουν εκπίπτουν από το αξίωμα. Ο ίδιος βέβαια θα έπρεπε να γνωρίζει ότι δεν τίθεται θέμα έκπτωσης από το αξίωμα, αφού ο αριθμός δημοτικών συμβούλων που απαιτείται για να υπάρχει απαρτία, υπάρχει και μετά τη θέση σε αργία της Βέρας Νικολαϊδου. Αυτό, λοιπόν, που ουσιαστικά επιδιώκει ο δήμαρχος είναι να εξαναγκάσει τους αναπληρωτές της "Δημοκρατικής Ενότητας" να δεχτούν ως τετελεσμένο τη θέση εκ νέου σε αργία της Βέρας Νικολαϊδου, θέση την οποία εξάλλου ο ίδιος προκάλεσε. Υπενθυμίζουμε ότι στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας των δημοτικών αρχών ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας είχε θέσει σε αργία - μέχρι να γίνει η κανονική δίκη - την Βέρα Νικολαϊδου, επικαλούμενος το άρθρο 187 του Κώδικα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αφορμή την υπόθεση των σχολών "Ηράκλειτος". Η εκδίκαση της υπόθεσης όμως αναβλήθηκε με αίτημα της τότε και σημερινής δημοτικής αρχής. Στη συνέχεια επιτράπηκε στην Βέρα Νικολαϊδου να πάρει μέρος στις εκλογές ως επικεφαλής του συνδυασμού χωρίς να τεθεί καν θέμα εκλογιμότητας. Οταν μετά τις εκλογές η νεοεκλεγείσα δημοτική σύμβουλος επέμενε να ρωτά όσα και στην προηγούμενη θητεία ρωτούσε σχετικά με ζητήματα κραυγαλέας κακοδιαχείρισης στο δήμο, ο περιφερειάρχης τής επέβαλε εκ νέου αργία και ο δήμαρχος ανακάλυψε ότι προκύπτει κενό εκπροσώπησης. Η "Δημοκρατική Ενότητα" εξαρχής είχε καταγγείλει πως πρόκειται για μία προσπάθεια συκοφάντησης, παραπληροφόρησης και προσωπικής σπίλωσης. "Αποτελεί, σημείωνε, η "αργία" την απάντηση στην αίτηση της "Δημοκρατικής Ενότητας" για το ύψος των χρεών του Δήμου Νικαίας στο Δημόσιο Ταμείο. Αποτελεί την απάντηση στα ερωτήματα για το πώς έχει διαχειριστεί η διοίκηση του δήμου εκατοντάδες εκατομμύρια κι αν έχουν υλοποιηθεί τα αντίστοιχα έργα". Η τακτική του δημάρχου σήμερα έρχεται να επιβεβαιώσει αυτή ακριβώς την καταγγελία. Μόνο που ξεχνά τη δήλωση της "Δημοκρατικής Ενότητας": "Καμία απόφαση δεν μπορεί να μας θέσει σε "αργία". Η συνεχής παρουσία και δράση μας, στο πλευρό του λαού της Κοκκινιάς, η συσπείρωσή του σ' ένα πλατύ μέτωπο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και στο δήμο, θα είναι η απάντησή μας, σ' αυτές τις μεθοδεύσεις".

Από την πλευρά της η Σοφία Ζεϊμπέκογλου, η δημοτική σύμβουλος της "Δημοκρατικής Ενότητας" που κλήθηκε από τον Τράπαλη να αναπληρώσει την Β. Νικολαϊδου, με επιστολή της στο δήμαρχο τον καλεί να ανακαλέσει το έγγραφό του ως παράνομο.

  • Η Κίνηση Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών "διαμαρτύρεται έντονα στην κυβέρνηση για τη νέα αντισυνταγματική και μεθοδευμένη "αργία" κατά της δημοτικής συμβούλου του Δήμου Νίκαιας κ. Βέρας Νικολαϊδου,αδιαφορώντας για το 43% των πολιτών που την τίμησαν με την ψήφο ευγνωμοσύνης για τα αξιόλογα έργα της όταν ήταν δήμαρχος Νίκαιας".
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιδημοκρατικές διολισθήσεις της δημοτικής αρχής (1999-07-10 00:00:00.0)
Δραστηριότητες Δημοτικών Κινήσεων (1998-09-15 00:00:00.0)
Δραστηριότητες Δημοτικών Κινήσεων (1998-09-13 00:00:00.0)
Να ανακληθεί η απαράδεκτη δίωξη (1998-08-19 00:00:00.0)
Κατακραυγή! (1998-08-08 00:00:00.0)
Ψήφισαν "εν λευκώ" (1997-07-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ