Τρίτη 12 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΠΕΘΕ εν δράσει...
  • Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας,εκτός από τον "Κύκλο με την κιμωλία",που παρουσιάζει στην Παιδική Σκηνή,ανέβασε την περασμένη Παρασκευή, στην Κεντρική Σκηνή,τη μουσική κωμωδία με τίτλο "Και καλά ξεμπερδέματα... ".Πρόκειται για μια σύνθεση εννέα διηγημάτων του Τσέχοφ,που ανεβαίνει σε σύνθεση και σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη,διασκευή Παναγιώτη Μέντη,σκηνικά Κικής Πίττα.Το χτες συνυπάρχει με το σήμερα και ανταμώνουν με το αύριο. Οι ήρωες βρίσκονται σε διαρκή κίνηση και παράλληλη δράση. Το ένα διήγημα ενώνεται με το άλλο ως συνέχεια ή ως επακόλουθο. Παίζουν: Βασίλης Κολοβός, Χρήστος Κάλοου, Ηλίας Χριστόπουλος, Βλάσης Ζώτης, Σπύρος Κωτσόπουλος,κ.ά.
  • Με δύο μονόπρακτα του Τσέχοφ ξεκίνησε και το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας: "Η αρκούδα" και "Αίτηση σε γάμο",σε μια ενιαία παράσταση, στην οποία ο γάμος και οι σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα εκφράζονται με την παρατηρητικότητα και την υψηλή τέχνη του μεγάλου συγγραφέα. Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Λυκούργου Καλλέργη,σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαλακόπουλου,σκηνικά - κοστούμια Αντώνη Στεφανόπουλου.Παίζουν: Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Γιώργος Γκίκας, Βιβή Νικοπούλου.
  • Μέχρι τις 5 Γενάρη το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης έδωσε παραστάσεις στα Χανιά με το έργο του Γεωργίου Σουρή "Αλλ' αντ' άλλων": "Θέαμα Ασυνήθιστον, Μουσικόν και Αστείον",σε σκηνοθεσία του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή Κωστή Καπελώνη,ενώ μέχρι τις 28 Γενάρη θα παρουσιαστεί σε μεγάλες πόλεις της Κρήτης και στη συνέχεια θα επιστρέψει στα Χανιά, όπου θα παίζεται μέχρι τα μέσα Φλεβάρη. Η παράσταση ανεβαίνει με σκηνικά - κοστούμια Νίκου Αλεξίου,μουσική και τραγούδια Χρήστου Λεοντή και χορογραφίες Ηβης Χαϊδεμενάκη.Παίζουν: Βαγγέλης Λιοδάκης, Γιάννα Μαλακατέ, Εφη Μεταγγιτσινού, Νίκος Μόσχοβος,κ.ά. Στο πιάνο η Δέσποινα Δρακάκη.
  • Το έργο του Δημήτρη Παπαχρήστου "Νηρέας ο Βάρας" παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής,σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη,μουσική Νίκου Ξυδάκη,σκηνικά - κοστούμια Ιουλίας Σταυρίδου.Παίζουν: Γιώργος Μωρόγιαννης, Αγγελική Λεμονή, Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος.
  • Το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης προτίμησε επιθεώρηση και ο τίτλος αυτής "Γεια σου τσολιά μου".Τα κείμενα είναι των Λ. Μιχαηλίδη, Θ. Μιχαηλίδη, Θ. Παπαθανασίου, Μ. Ρέππα, Α. Πυριόχου, Κ. Τσόκαλη, Π. Χατζηκουτσέλη.Η σκηνοθεσία είναι του Πάνου Σκουρολιάκου,η μουσική του Διονύση Τσακνή,τα σκηνικά της Βάσως Τσόνογλου,τα κοστούμια της Νότας Μπενετάτου και οι χορογραφίες του Ισίδωρου Σιδέρη.Παίζουν: Πάνος Σκουρολιάκος, Πάνος Χατζηκουτσέλης, Τόνυ Αντονυ, Σοφία Μυρμηγκίδου, Κατερίνα Βακαλοπούλου,κ. ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ