Τρίτη 12 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κέφι και ένα δάκρυ

Η πανέξυπνη κινέζικη κωμωδία της νεαρής σκηνοθέτιδας Νινγκ Γινγκ "Για το κέφι του" παρουσιάζεται από τη ΝΕΤ στις 00.30. Πρόκειται για μια ζωντανή ιστορία, που υμνεί τα απλά ωραία πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μας, αλλά που τα εκτιμούμε μονάχα όταν τα χάσουμε. Ενας ηλικιωμένος άνδρας, που όλη του τη ζωή την πέρασε ως επιστάτης της Ακαδημίας της Οπερας, αναγκάζεται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ομως, οι μέρες του συνταξιούχου δεν του ταιριάζουν και νιώθει την ανάγκη να κάνει κάτι για το κέφι του. Μια μέρα, μια ατέλειωτη πληκτική μέρα θα γνωρίσει μια παρέα ηλικιωμένων που έχουν πάθος για το λυρικό τραγούδι. Ο πρώην επιστάτης που ξέρει καλά από οργάνωση θα τους μετατρέψει σε επίσημη λέσχη τραγουδιού. Ομως, τα γεροντάκια συμπεριφέρονται σαν παιδιά και τσακώνονται συνεχώς γιατί ο καθένας θέλει τη δόξα για τον εαυτό του. Ο σκυλοκαβγάς συνεχίζεται μέχρι που οι ηλικιωμένοι θα ανακαλύψουν ότι ο χώρος που μέχρι τότε τραγουδούσαν θα κατεδαφιστεί και θα γίνει κλαμπ. Τότε μόνο συνειδητοποιούν πόσο πολύ είχαν αγαπήσει το χώρο που στέγασε τα όνειρά τους και έδωσε διέξοδο στις μονότονες, μακριές και πληκτικές μέρες τους.

Από το ΣΚΑΪ στις 21.45 "Πάρε το χαρτί και τρέχα" των Μπιλ Πόρεϊ και Χ. Φράνκλιν. Ενας ληστής, μεταμφιεσμένος σε κλόουν, με δυο συνεργούς, ληστεύει μια τράπεζα της Νέας Υόρκης, με έναν τρόπο αρκετά πρωτότυπο και διασκεδαστικό. Οι δυσκολίες θα αρχίσουν, όταν θα πρέπει να φτάσει μέχρι το αεροδρόμιο για τη μεγάλη φυγή. Πρόκειται για ένα ριμέικ της "Ληστείας" με τον Ζαν Πολ Μπελμοντό, ένα ριμέικ που έχει ένα καλό αποτέλεσμα. Με τους Μπιλ Μάρεϊ και Ράντι Κουεϊντίν.

Από την ΕΤ-3 στη 01.00 "The Marathon family" του Σλόμπονταν Σίζαν.

Μακάβριο, μαύρο κατάμαυρο χιούμορ, που καταλήγει σε μια πικρή σάτιρα της κοινωνίας που οδηγήθηκε στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη Σερβία του 1934 ζει μια οικογένεια, μέσα στην οποία συνυπάρχουν πέντε γενιές ανδρών. Ο μεγάλος, ο πατριάρχης, είναι 120 χρόνων και ο βενιαμίν 25... Ολοι εργάζονται σε δική τους οικογενειακή επιχείρηση. Τι επαγγέλλονται; Εχουν γραφείο τελετών. Υπόσχονται την κόσμια και πολυτελή μεταφορά τους εκλιπόντος στον άλλο κόσμο. Ομως, ακόμη και εδώ σ' αυτήν την παράξενη οικογένεια, ο έρωτας θα τρυπώσει, θα λαβώσει, θα διαλύσει την οικογενειακή ενότητα. Η οικογένεια Μαθουσάλα αντιδρά στο γάμο του βενιαμίν με τη νεαρή Χριστίνα, την κόρη της αντίπαλης ομάδας... Παρωδία, σουρεαλισμός, "μαύρη" ποίηση και αστεία με το θάνατο. Αν είναι δυνατόν. Φαίνεται πως είναι. Με τον Ντανίλο Στοϊκοβιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ