Τετάρτη 13 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο... καθηγητής του χαφιεδισμού

ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ; Ε, βέβαια για τον Σημίτη λέμε, για ποιον άλλον; Γι' αυτόν τον άνθρωπο που σας βεβαιώνουμε ότι αν ήταν καθηγητής σε Λύκειο, δεν το συζητάμε τι θα τράβαγε...!

***

Τι ήταν αυτά που έλεγε για τους μαθητές προχτές στη Βουλή; Τι βάνδαλους τους είπε, τι χαβαλέδες, τι ανεύθυνους, τι υποκινούμενους και κομματικά φερέφωνα, τι φορείς "εμπορευματοποίησης της παιδείας"!

***

Ποιος δηλαδή μας τα λέει; Αυτός που οι φροντιστηριάρχες μόνο εικόνισμα δε θα του κάνουν, μετά το νόμο που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ για την παιδεία!

***

Μιλάμε ότι ο άνθρωπος έχει "ξεφύγει" εντελώς από την τροχιά της λογικής. Οποιος διαφωνεί με την πολιτική του, είτε είναι άνθρωπος, είτε ομάδα ανθρώπων, είτε ολόκληρη τάξη, είτε ολόκληρος λαός, τέρμα είναι ΕΧΘΡΟΣ της προόδου της Ελλάδας κι ό,τι άλλο μπορεί να φανταστείτε.

***

Αν αυτή δεν είναι φασιστική νοοτροπία, τότε τι είναι; Και η νοοτροπία βέβαια διαμορφώνει και την πρακτική: Εισαγγελείς, αναφορές διευθυντών και υπεύθυνων γραφείων εκπαίδευσης "χαφιεδίστικου" στιλ και γενικά πολιτική πυγμής.

***

Χθες μάλιστα όλα τα παραπάνω συνοδεύτηκαν και με μορφές "κοινωνικού αυτοματισμού" (η προβοκάτσια κατά τη διάλεκτο Ρέππα). Ολοι είδαμε στα δελτία ειδήσεων "αγανακτισμένους γονείς" να επιτίθενται στα υπό κατάληψη σχολεία και να συμπλέκονται με μαθητές.

***

Ολα αυτά θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι θυμίζουν όλα όσα συνέβησαν με τους αγρότες, τότε που είχαν αποκλείσει την Εθνική Οδό. Και πολύ καλά θα κάνει, γιατί για το ίδιο σενάριο πρόκειται.

***

Αλλωστε το είπε και στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός, όταν προειδοποιούσε για επερχόμενες κινητοποιήσεις των αγροτών. Και το είπε και για να το ακούσουν τα στελέχη του κόμματος αλλά και για να προετοιμάζονται οι κατασταλτικοί μηχανισμοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ