Τετάρτη 13 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Μεταρρύθμιση" για να πληρώνει ο λαός

Κατακόρυφη ήταν η αύξηση των εγγραφών μαθητών στα φροντιστήρια, μετά την εφαρμογή της κυβερνητικής μεταρρύθμισης. Ακόμη περισσότερο αυξήθηκαν οι φροντιστηριακές ώρες και αντίστοιχα η οικονομική αιμορραγία των οικογενειών. Σημαντική αύξηση παρουσιάστηκε και στις εγγραφές μαθητών σε ιδιωτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια. Χιλιάδες μαθητές, επίσης, απόφοιτοι του Γυμνασίου, γράφτηκαν - θέλοντας και μη - στα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια, τον σύγχρονο Καιάδα των απόκληρων της δήθεν μεταρρύθμισης.

Ολ' αυτά - και πολλά άλλα - έγιναν μέχρι τις αρχές του σχολικού χρόνου, πριν ξεκινήσουν οι καταλήψεις. Αποτέλεσαν ουσιαστικά τη σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι και "έσπρωξαν" τους μαθητές στον μέχρι σήμερα, ενωμένο, μαζικό και ωραίο αγώνα τους, με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς στο πλευρό τους.

Και, όμως, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός παιδείας, επανέλαβαν και πάλι προχτές στη Βουλή, τον ασύστατο ισχυρισμό, ότι οι μαθητικές κινητοποιήσεις και τα "κλειστά σχολεία" ενισχύουν την παραπαιδεία και όχι η πολιτική της κυβέρνησης... Μα δεν ντρέπονται, να θέλουν να μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ