Παρασκευή 15 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Διαδηλώσεις ταυτόχρονα με τους αγρότες

Με περίσσευμα αγωνιστικής ψυχής, ψυχραιμία και ωριμότητα οι μαθητές της Θεσσαλίας συνεχίζουν τον αγώνα εναντίον της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης. Η μεγάλη πλειοψηφία των λΛκείων των μεγάλων πόλεων βρίσκονται σε κατάληψη ή με τους μαθητές σε αποχή από τα μαθήματά τους.

Χτες, μαθητές σχολείων της Λάρισας πραγματοποίησαν πορείες προς τη Νομαρχία κι αποκλεισμούς δρόμων ως "προπόνηση" για τα μεγάλα σημερινά συλλαλητήρια που θα γίνουν στις πρωτεύουσες των τεσσάρων θεσσαλικών νομών κι άλλων πόλεων της περιοχής.

Οι μαθητικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται ταυτόχρονα με τα παλλαϊκά συλλαλητήρια που θα γίνουν σήμερα στις θεσσαλικές πόλεις, στα οποία θα συμμετέχουν αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και εργαζόμενοι, σ' ένα κοινό μέτωπο πάλης εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Παράλληλα, γιγαντώνεται το κύμα συμπαράστασης κι αλληλεγγύης στον μαθητικό ξεσηκωμό, από πάρα πολλούς μαζικούς φορείς της περιοχής.

Ανακοινώσεις συμπαράστασης στους μαθητές και καταδίκης της τρομοκρατικής κυβερνητικής επιχείρησης εναντίον τους, εξέδωσαν οι ΕΛΜΕ των νομών, ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Λάρισας, Εργατικά Κέντρα, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας, ο Σύνδεσμος Κλωστοϋφαντουργών Λάρισας, η δημοτική κίνηση "Δημοτική Συνεργασία" της Λάρισας, η Ενωση Γυναικών, τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ και πολλοί άλλοι συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ