Παρασκευή 15 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Με αποφασιστικότητα και τόλμη

Ενώ σήμερα το πρωί μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς σε μαζικά συλλαλητήρια, που θα γίνουν σε πρωτεύουσες νομών της Περιφέρειας και σε μεγάλες πόλεις, θα διατρανώσουν την απόφασή τους για συνέχιση του αγώνα, καθημερινά νέα σχολεία μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων και οι μαθητές με αποφασιστικότητα και τόλμη συνεχίζουν τον αγώνα, δημιουργώντας "τείχος" αδιαπέραστο πάνω στο οποίο "σπάζουν τα μούτρα τους" οι κυβερνητικοί μηχανισμοί του "διαίρει και βασίλευε" και του "κοινωνικού αυτοματισμού".

Οι μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως κάποιων ελάχιστων που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, "αγανακτισμένων γονέων" στο 2ο Λύκειο Χαλκίδας, που χτες, επισκέφτηκαν και την εισαγγελέα, δε βρίσκουν έδαφος, όπως δε βρίσκουν έδαφος και οι υποκινητικές ενέργειες του διευθυντή της Ββάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας από προχτές το βράδυ έχει παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστώσει "αξιόποινες πράξεις".

Εξάλλου στο κάλεσμα του Κ. Σημίτη "να σταματήσουν με κάθε τρόπο οι καταλήψεις", ανταποκρινόμενη η Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκίδα κάλεσε"φιλοκυβερνητικούς γονείς" και τους έκανε "μαθήματα" αντικαταλήψεων και τρόπων διάσπασης και σταματήματος του αγώνα των μαθητών.

Στα πλαίσια αυτά κινούνται και οι πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στα τοπικά όργανα των συλλόγων καθηγητών και δασκάλων, πρακτική που καταγγέλθηκε από τους εκπροσώπους της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας", τόσο με τη δήλωση του προέδρου της ΕΛΜΕ Εύβοιας, Θ. Παπαθανασίου,όσο και από το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Χαλκίδας Στ. Θεοχαράκη.

Στην Εύβοια, σημαντική επιτυχία σημείωσε η προχτεσινοβραδινή συναυλία διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών στην παραλία της Χαλκίδας, ενώ 18 Λύκεια και Γυμνάσια βρίσκονταν μέχρι προχτές υπό κατάληψη, ενώ χτες προστέθηκαν το 2ο ΤΕΕ και το Λύκειο Κανήθου. Υπό κατάληψη είναι και τα σχολεία ΓΕΛ, ΤΕΕ και Πολυκλαδικό Αλιβερίου, ΓΕΛ, ΤΕΛ Ιστιαίας, Λύκειο Αιδηψού και Αυλίδας. Τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των μαθητών εκφράζουν με ψηφίσματά τους η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Εύβοιας, η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Χαλκίδας", η ΝΑΣ Εύβοιας και η ΔΕΕ. Στη Χαλκίδα η συγκέντρωση θα γίνει σήμερα στις 10.30 το πρωί στα φανάρια της Χαϊνά και θα ακολουθήσει πορεία.

Στη Βοιωτία υπό κατάληψη βρίσκονται τα Λύκεια Θήβας, Σχηματαρίου και Ορχομενού.

Στη Φωκίδα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο των μαθητών στην Αμφισσα και θα ακολουθήσει αποκλεισμός του δρόμου προς τη Λαμία, ενώ υπό κατάληψη βρίσκονται τα Λύκεια Αμφισσας, Λιδωρικίου και τα δύο Λύκεια Γραβιάς.

Στη Φθιώτιδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα συγκέντρωση και πορεία στη Νομαρχία, ενώ υπό κατάληψη βρίσκονται Λύκεια σε Δομοκό, Στυλίδα, Αμφίκλεια και Λάρυμνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ