Παρασκευή 15 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Εντασης συνέχεια παρά την απελευθέρωση των Σέρβων

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-

Οι οκτώ Σέρβοι στρατιώτες μπορεί να απελευθερώθηκαν, όμως αυτό και μόνον το γεγονός δε φαίνεται να αναχαιτίζει τα κρούσματα βίας στο Κόσσοβο. Τέσσερις Σέρβοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν χτες, ένας από τους οποίους σοβαρά, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε νάρκη, στα δυτικά του Κοσσυφοπεδίου.

Σύμφωνα με το σερβικό Κέντρο Πληροφόρησης στην Πρίστινα, το περιστατικό σημειώθηκε στο δρόμο μεταξύ Ρζνιτς και Γκόρνι Ρατίς, κοντά στην πόλη Ντέτσανι. Στην ίδια περιοχή, άλλοι τρεις Σέρβοι αστυνομικοί είχαν τραυματιστεί από έκρηξη νάρκης.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του "Απελευθερωτικού Στρατού Κόσσοβου" στη Γενεύη, Μπαρχντί Μαχμουτί, προειδοποιούσε τους ξένους μεσολαβητές που πέτυχαν τη συμφωνία για την απελευθέρωση των Σέρβων, πως, εάν δεν τηρήσουν την υπόσχεσή τους για την αποφυλάκιση εννιά ανταρτών αυτονομιστών, "δε θα μπορούν να ξανάρθουν στο Κοσσυφοπέδιο, ούτε ο Απελευθερωτικός Στρατός θα κάνει άλλες παραχωρήσεις"! Πάντως, παρά τη σχετική σιωπή της σερβικής κυβέρνησης, πηγές προσκείμενες στους ξένους μεσολαβητές επιμένουν πως οι Αλβανοί αντάρτες θα αφεθούν ελεύθεροι σε δέκα μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ