Παρασκευή 15 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΙΟΣ
Ζητούν έγκαιρη άφιξη εφημερίδων

Τη μεγάλη καθυστέρηση στη μεταφορά του περιοδικού και του ημερήσιου αθηναϊκού και ξένου Τύπου στο νησί, καταγγέλλει το Επιμελητήριο Χίου με επιστολή του προς την Ολυμπιακή Αεροπλοϊα, και ζητάει την καθημερινή αποστολή του Τύπου με την πρώτη πτήση της ημέρας.

Οι κάτοικοι του νησιού, εδώ και πολλά χρόνια, στερούνται το δικαίωμα της έγκαιρης ενημέρωσης από τον Τύπο, αφού η άφιξή του γίνεται μετά το μεσημέρι και συχνά με τη βραδινή πτήση, με αποτέλεσμα να μένει απούλητος και η διανομή του να είναι αδύνατη στις αγροτικές περιοχές, ειδικά το χειμώνα. Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω των "φορτωμένων" πτήσεων της Ολυμπιακής, με αποτέλεσμα ο Τύπος να φτάνει πολλές φορές την επόμενη μέρα.

Για την καθυστέρηση του Τύπου έχουν γίνει επανειλημμένες καταγγελίες από το Επιμελητήριο Χίου, όπως επισημαίνεται στην επιστολή, "αλλά δυστυχώς δεν πάρθηκε καμία μέριμνα για τη βελτίωση της απαράδεκτης αυτής κατάστασης, η οποία προκαλεί τις έντονες και δίκαιες διαμαρτυρίες των συμπολιτών μας, την κατάπληξη των ξένων επισκεπτών και την αγανάκτηση των πρακτόρων τύπου".

Να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την έγκαιρη άφιξη του ημερήσιου και περιοδικού Τύπου στο νησί, ζητάει το Επιμελητήριο της Χίου, γιατί "κανείς δεν μπορεί να στερεί το δικαίωμα της έγκαιρης ενημέρωσης, αυξάνοντας έτσι την απομόνωσή της από την ηπειρωτική χώρα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ