Παρασκευή 15 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαχητική συγκέντρωση για τη Ζώνη

"Η Ζώνη παλεύει και θα νικήσει"!Αυτό διαδήλωσαν χτες το απόγευμα οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης με τη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στο ΕΚ Πειραιά και τη μαχητική πορεία που ακολούθησε στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Στη συγκέντρωση ανακοινώθηκε η κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 10 Φλεβάρη,οπότε και δικάζονται συνδικαλιστές της Ζώνης για τα γεγονότα του Οκτώβρη του '95, όταν δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ έξω από το ΥΕΝ.

Τη συμπαράσταση των μαθητών στον αγώνα της Ζώνης και ταυτόχρονα κάλεσμα για να περπατήσουν μαζί το δρόμο του αγώνα, απηύθυνε στη συγκέντρωση η Μάρθα Κυριακοπούλου,μέλος του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πειραιά.

"Οποιος νομίζει ότι με εισαγγελείς, ΜΑΤ και δικαστήρια θα κάμψει τους αγώνες είναι γελασμένος. Τους υπενθυμίζουμε ότι ο κλάδος έχει παράδοση στους αγώνες και είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλουμε λύσεις", τόνισε στη συγκέντρωση ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά,Ι. Πουντίδης.Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος των Αμμοβολιστών Θ. Στολτίδης,ενώ χαιρετισμό απηύθυναν οι δήμαρχοι Περάματος, Γ. Πατσιλινάκος,και Κερατσινίου, Φ. Μελάς.

Με συνθήματα όπως: "Φτιάχνετε καράβια στη Γερμανία και μας καταδικάζετε στην ανεργία", οι εργάτες και οι άνεργοι της Ζώνης πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στο ΥΕΝ. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της ΚΟΠ του ΚΚΕ, Σ. Κωτσαντή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ