Παρασκευή 15 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ"
Γύρω γύρω όλοι...

Οχι μόνο το υπουργείο Εργασίας, αλλά και όλη η κυβέρνηση θα βασιστεί για την άσκηση της πολιτικής της, στο διαβόητο, αντεργατικό "Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση",σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου,ο οποίος έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου.

Ετσι κι αλλιώς, το προηγούμενο "Εθνικό Σχέδιο" και προφανώς το επόμενο, έχει να κάνει με το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής σε ζητήματα ανάπτυξης, απασχόλησης, παιδείας, συγκεκριμενοποιώντας τους στόχους κάθε έτους. Το σχέδιο για το 1999 αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη Μάρτη, αφού προηγηθεί... διάλογος με τους "κοινωνικούς εταίρους".

Στη συνοπτική αναφορά του για τον προγραμματισμό του υπουργείου, ο υπουργός είπε ότι την ανοιξη θα φέρει στη Βουλή το νόμο για τη λειτουργία του ΟΕΚ και ότι θα προχωρήσει ο "κοινωνικός διάλογος" για το ασφαλιστικό που θα καταλήξει σε νομοσχέδιο.

Σε ερώτηση για το λόγο που η κυβέρνηση αρνείται να θεσμοθετήσει το 35ωρο, ο υπουργός επανέλαβε προηγούμενες δηλώσεις του ότι είναι προτιμότερο να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου των "κοινωνικών εταίρων"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ