Παρασκευή 15 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εντατικοποίηση στη "ΜΑΝΤΟΝΙΑ"

Οργή στη "ΦΑΝΚΟ" για τις επιχειρούμενες αντεργατικές ανατροπές

ΚΑΒΑΛΑ (της απεσταλμένης μας ΒΑΣΩΣ ΝΙΕΡΗ).-

Τη βιομηχανία ιματισμού "ΜΑΝΤΟΝΙΑ" στην Καβάλα επισκέφθηκε χτες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλάδων Ενδυσης, Θ. Ευθυμίου,στα πλαίσια περιοδείας του στις επιχειρήσεις του κλάδου στη Βόρεια Ελλάδα.

Στη "ΜΑΝΤΟΝΙΑ" - μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του κλάδου με 600 περίπου εργαζόμενους - συναντήθηκε με τη διοίκηση του σωματείου, το οποίο, αν και νεοσύστατο, έχει ήδη στο ενεργητικό του αρκετές κατακτήσεις. Ωστόσο δε λείπουν και τα προβλήματα, που κυρίως έχουν να κάνουν με την απαίτηση της επιχείρησης για εντατικοποίηση της εργασίας σε περιόδους αιχμής και την τακτική της να θέτει σε αργία εργαζόμενους όταν μειώνεται ο όγκος δουλιάς, χωρίς να τους καταβάλλει τα μεροκάματα. Ομως, όπως πληροφόρησε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας η διοίκηση του σωματείου, και γι' αυτό το πρόβλημα έχουν γίνει θετικά βήματα στην κατεύθυνση επίλυσής του. Τα υπόλοιπα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει το σωματείο είναι η μόνιμη και πολύμηνη καθυστέρηση καταβολής των αναδρομικών της σύμβασης, καθώς και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με τις οποίες έχουν προσληφθεί και εργάζονται δεκάδες εργαζόμενοι.

Από την πλευρά του, ο Θ. Ευθυμίου δήλωσε ότι η Ομοσπονδία θα είναι πάντα στο πλευρό του σωματείου και των εργαζομένων για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος. Συζήτησε αρκετή ώρα με τις συνδικαλίστριες για τον τελευταίο αντεργατικό νόμο, για το τι αυτός προβλέπει και τι σημαίνει πρακτικά η εφαρμογή του. Τέλος, κάλεσε τη διοίκηση του σωματείου να είναι σε επαγρύπνηση για την έγκαιρη απόκρουση τυχόν απόφασης της επιχείρησης να θέσει σε εφαρμογή τον εκτρωματικό νόμο.

  • Συνάντηση και με το σωματείο της βιομηχανίας ιματισμού "ΦΑΝΚΟ" στην Κομοτηνή είχε προχτές το βράδυ ο Θ. Ευθυμίου, κατά την οποία συζήτησε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην επιχείρηση μετά την "πρόταση" της τελευταίας προς το σωματείο για εφαρμογή της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, πολυειδικοτήτων κ.ά. Από την πλευρά του επιχειρησιακού σωματείου τονίστηκε ότι η απόφαση αυτή της "ΦΑΝΚΟ" έχει προκαλέσει οργή στους εργαζόμενους, οι οποίοι την απορρίπτουν ασυζητητί.

Να σημειωθεί ότι αν η επιχείρηση επιμείνει, τότε οι εργαζόμενοι φέρονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Η απόφαση για τον τρόπο αντιμετώπισης των αντεργατικών σχεδίων της "ΦΑΝΚΟ" θα παρθεί στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, η οποία θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, με τη συμμετοχή και εκπροσώπου της Ομοσπονδίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συντονισμένη κινητοποίηση στην Αθήνα (2008-07-04 00:00:00.0)
Συντονισμένη δράση για τους άνεργους (2006-05-04 00:00:00.0)
Προς απεργιακή κινητοποίηση (2004-05-27 00:00:00.0)
Απέλυσε εργαζόμενο - συνδικαλιστή (2001-06-23 00:00:00.0)
Πανθεσσαλικό "όχι" στα "λουκέτα" (1997-10-02 00:00:00.0)
Με όπλο τους την ανεργία (1997-06-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ