Παρασκευή 15 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιούνται οι οικοδόμοι της Λάρισας

Ευρύ πρόγραμμα εξορμήσεων στα γιαπιά και όπου αλλού δραστηριοποιούνται οι οικοδόμοι, ξεκίνησε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Λάρισας,ενημερώνοντάς τους για τη μείωση του αντικειμενικού συντελεστή ενσήμων στις οικοδομές, που προώθησε η κυβέρνηση, με διάταξη στο νέο αντιασφαλιστικό νόμο και καλώντας τους σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Το Συνδικάτο σε ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι μετά από πολύχρονους αγώνες ο κλάδος κατάφερε το '93 την εφαρμογή αντικειμενικού συντελεστή ασφάλισης σαν ελάχιστη προϋπόθεση και συγκεκριμένα 1,5 ένσημα ανά τετραγωνικό μέτρο. Επισημαίνει πως με τον τρόπο αυτό μπήκε ένα τέλος στην αθλιότητα της ασφάλισης των οικοδόμων, όμως εξαρχής ο συντελεστής μπήκε στο "μάτι" των μεγαλοεργολάβων και των εμποροσπιτάδων.

Υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση άρχισε σιγά σιγά να πριονίζει το σύστημα, αρχίζοντας με το άρθρο 26 του ν.2520/'97 που μειώνει κατά 50% τα ένσημα των οικοδόμων στις αγροτικές περιοχές, συνεχίζοντας με το άρθρο 4 του ν.2556/'97 που μειώνει κατά 30% τα ένσημα σε οικοδομές που κάνουν παλιννοστούντες και πρόσφατα με τη μείωση κατά 10% του συντελεστή υπολογισμού των ενσήμων. Επισημαίνει πως η κυβερνητική στάση αποθρασύνει τους μεγαλοκατασκευαστές, που θέλουν κατάργηση του συντελεστή.

Τονίζει ότι οι οικοδόμοι δε θα καθίσουν με σταυρωμένα χέρια και καταλήγει: "Ζητούμε την κατάργηση όλων των αρνητικών διατάξεων και το ΙΚΑ να δημιουργήσει τέτοιο μηχανισμό, ώστε να γίνεται τακτικός επιτόπιος έλεγχος στα γιαπιά και τα έργα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ