Σάββατο 16 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΧ. ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ

"Παράνομος" ο αγωνιζόμενος λαός

Οι μαθητές με τις κινητοποιήσεις τους δίνουν μάθημα αγωνιστικότητας, ήθους, ωριμότητας που αποκομίζουν μέσα από την εμπειρία τους, τόνισε στην ομιλία του ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζής και, καταγγέλλοντας τις μεθόδους που ακολουθεί η κυβέρνηση για την καταστολή των αγώνων τους είπε:

"Μας γυρίζουν πίσω στις πιο μαύρες εποχές. Παράνομοι οι αγρότες που κινητοποιούνται, παράνομοι οι μαθητές, παράνομοι οι εκπαιδευτικοί, παράνομα όλα τα στρώματα τα οποία αντιστέκονται στις αντιλαϊκές επιλογές. Σε τελευταία ανάλυση όλος ο λαός στην παρανομία".

Ο βουλευτής, σχολιάζοντας την πρωτοφανή άποψη του πρωθυπουργού ότι δεν έχει το δικαίωμα ο λαός να αντιστέκεται σε νόμους που έχει ψηφίσει η Βουλή είπε: "Ξεχνάτε, κύριοι της κυβέρνησης, με ποιο ποσοστό βρεθήκατε πλειοψηφία στη Βουλή; Οτι το 41% χάρη στον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο σας έχει μετατρέψει σε πλειοψηφία; Εν πάση περιπτώσει από πότε θα απαγορεύσετε το λαό μας να αγωνίζεται για την ανατροπή των αντιλαϊκών αποφάσεων; Αν ο λαός μας ακολουθούσε αυτές τις σκέψεις, αυτά τα μυαλά, θα ζούσαμε ακόμα στην εποχή των τσιφλικάδων, θα ζούσαμε ακόμη στην εποχή που το παιδί του αγρότη, του εργάτη, δεν είχε τη δυνατότητα να πάει στο σχολείο. Οτι θετικό υπάρχει σε αυτόν τον τόπο κατακτήθηκε με αγώνες, δε χαρίστηκε και αυτό είναι το μεγάλο μάθημα που στέλνουν οι μαθητές".

Επανειλημμένα σας καταθέσαμε προτάσεις, είπε ο Αχ. Κανταρτζής αλλά αυτές δεν ταιριάζουν στην πολιτική σας και τόνισε: "Οι προτάσεις του ΚΚΕ δε μας πάνε πίσω όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Πίσω μάς πάει η πολιτική σας που δε λέει κατάργηση της ιδιωτικής παιδείας. Πίσω είναι το αίτημα για την αύξηση των δαπανών στο 15%; Πίσω είναι το αίτημα για την καθιέρωση που ενιαίου δωδεκάχρονου σχολείου; Αλλά βέβαια, για να εφαρμοστεί μια τέτοια πολιτική θα πρέπει να έρθει σε σύγκρουση με την ΟΝΕ, θα πρέπει να έρθει σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, που επιβάλλουν τον περιορισμό των κοινωνικών δαπανών, τον περιορισμό των κονδυλίων για την παιδεία, που επιβάλλουν την ιδιωτικοποίηση και στο χώρο της παιδείας, καθώς επίσης και την αναμόρφωση της εκπαίδευσης, για να εξασφαλίσουν ένα "σύγχρονο" εργατικό δυναμικό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ