Σάββατο 16 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξανά περί... "35ωρου"

Οι εργοδότες δηλώνουν ότι δέχονται την πρόσκληση διαλόγου της ΓΣΕΕ για το "35ωρο", αντιπροτείνοντας πλήρη ελαστικοποίηση

Με δεδομένες τις επιδιώξεις τους για πλήρη ελαστικοποίηση του ωραρίου εργασίας και μη εφαρμογή ενός πραγματικού 35ωρου,οι εργοδοτικές οργανώσεις αποδέχτηκαν χτες την πρόταση διαλόγου της ΓΣΕΕ,βλέποντας ίσως σ' αυτή και στον τρόπο που διατυπώνεται, μια ευκαιρία προώθησης των απόψεών τους.

Χτες κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής,ο πρόεδρος του ΣΕΒ Ι. Στράτος δήλωσε: "Ολοι οι φορείς της εργοδοσίας συμφωνήσαμε να αποδεχτούμε την πρόσκληση για διάλογο στο θέμα του 35ωρου. Οι θέσεις μας όμως από το παρελθόν είναι γνωστές. Μείωση του χρόνου εργασίας αυξάνει το κόστος εργασίας και μειώνει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων της χώρας και αυτό δεν είναι σε όφελος της οικονομίας, αλλά και δε θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα για τη μείωση της ανεργίας".

Σε ερώτηση για το 35ωρο σε συνάρτηση με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ο πρόεδρος των βιομηχάνων επαναβεβαίωσε τους απώτερους σκοπούς των βιομηχάνων, σημειώνοντας: "Βλέπουμε μεγαλύτερο πλεονέκτημα για την οικονομία αν έχουμε ένα πιο ευέλικτο ωράριο εργασίας, όπως γίνεται σε άλλες χώρες. Σε όποιες χώρες εφαρμόστηκε αυτό, είχαμε ως αποτέλεσμα τη μείωση της ανεργίας, ενώ αντιθέτως με βάση μελέτη του ΟΟΣΑ, η μείωση των ωρών εργασίας συσχετίστηκε με αντίστοιχη αύξηση της ανεργίας"!

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλος δήλωσε: "Δεν περιμέναμε η πρώτη απάντηση του ΣΕΒ να είναι "ελάτε εδώ να σας δώσουμε το 35ωρο". Γνωρίζουμε ότι εδώ θα υπάρχει σκληρή κόντρα για την εφαρμογή". Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι "πολλοί λαλούν περί 35ωρου, ουδείς όμως δεσμεύεται, προκειμένου να συμβάλει αποφασιστικά, ουσιαστικά για τη θεσμοθέτηση της υλοποίησής του".

  • Ο Ι. Στράτος δεν παρέλειψε να καλέσει σε συνέπεια στην ασκούμενη οικονομική πολιτική λιτότητας, λέγοντας ότι "ο ΟΟΣΑ διαπιστώνει ότι εφόσον τηρηθεί η πολιτική που έχει χαραχτεί και η οποία προσβλέπει στη σύγκλιση με την ΕΕ, είναι δυνατόν η χώρα μας εγκαίρως να ενταχθεί στο ΕΥΡΩ και αυτό θα έχει τα γνωστά καλά αποτελέσματα, τη μείωση των επιτοκίων και τη σταθερή νομισματική πολιτική".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ