Σάββατο 16 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ηχοι και φωνές

Μπλουζ διαδρομές από τη "μαύρη φωνή" της ελληνικής σκηνής, Σοφία Νοητή και τον Ακη Τουρκογιώργη στην κιθάρα, σήμερα (11.30μ.μ.), "Στον αέρα" (κεντρική πλατεία Πετρούπολης).

  • Η Σαββίνα Γιαννάτου και οι "Πριμαβέρα εν Σαλόνικο" σήμερα και αύριο, στο κλαμπ του "Μύλου", στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζουν τα "Τραγούδια της Μεσογείου".
  • Σήμερα, επίσης, οι "Ενδελέχεια" παρατείνοντας την εξόρμησή τους εκτός Αθήνας, εμφανίζονται στην "Υδρόγειο" της Θεσσαλονίκης (10.30μ.μ.), παρουσιάζοντας παλιότερα και καινούρια τραγούδια τους.
  • Στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννιτών (αίθουσα Βασιλείου Πυρσινέλλα), στα Ιωάννινα, σήμερα (8.30μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί συναυλία μουσικής δωματίου. Η Νέλλη Σεμιτέκολο (πιάνο) και ο Δημήτρης Βράσκος (βιολί) θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με έργα Μότσαρτ, Χάιντν, Παπαϊωάννου, Σούμαν, Φορέ.
  • Μουσικά θέματα από τον ελληνικό κινηματογράφο παρουσιάζουν σπουδαστές αρμονίου του ωδείου "Φ. Νάκας" (Ιπποκράτους 41), αύριο στις 11.30π.μ., στην αίθουσα συναυλιών του ωδείου. Στον ίδιο χώρο, τη Δευτέρα (8.30μ.μ.) οι Δάφνη Πανουργιά (σοπράνο), Βασίλης Τιγγιρίδης (κιθάρα) και Καμίλ Μούτσα παρουσιάζουν έργα για φωνή και κιθάρα. Το πρώτο μέρος του προγράμματος είναι αφιερωμένο στην Αναγέννηση και το Μπαρόκ, με έργα Ντόουλαντ, Μπλόου, Πέρσελ και Χέντελ. Το δεύτερο μέρος επικεντρώνεται στην ισπανική μουσική (Ροντρίγκο, Λόρκα, Βίλα Λόμπος), περιλαμβάνοντας επίσης δύο μινιατούρες του Αγγλοαρμένιου συνθέτη Γκ. Μπιμπέριαν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ