Κυριακή 17 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 56
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Μεγάλη τραπεζική συγχώνευση

ΜΑΔΡΙΤΗ.-

Τη συγχώνευσή τους ανακοίνωσαν, στα τέλη της βδομάδας, η Τράπεζα "Σανταντέρ" της Ισπανίας και η Κεντρική Ισπανική Τράπεζα, από την οποία αναμένεται να προκύψει η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης.

Οπως ανακοίνωσαν, από κοινού, ο πρόεδρος της "Σανταντέρ", Εμίλιο Μποτίν, και της Κεντρικής Ισπανικής Τράπεζας, Χοσέ Μαρία Αμουσατεγκί, η νέα τράπεζα θα ονομαστεί "Κεντρική Ισπανική Τράπεζα Σανταντέρ". Οι δύο άνδρες, που θα συμπροεδρεύουν, τόνισαν ότι η συγχώνευση έγινε στη βάση 3 μετοχών της "Σανταντέρ" και 5 της Κεντρικής Ισπανικής Τράπεζας, και η νέα τράπεζα, που θα προκύψει, θα έχει ολικό κεφάλαιο 277 δισεκατομμύρια δολάρια και 350 δισεκατομμύρια σε διαχειριζόμενους πόρους. Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, ο νέος τραπεζικός οργανισμός θα έχει καταθέσεις, περίπου, 697 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και αναμένεται να παρουσιάσει αναπτυξιακό κέρδος ύψους 25% το 1999 και το 2000, ενώ κατέστησαν σαφές ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων ή μείωσης των παραρτημάτων τους. Η Τράπεζα "Σανταντέρ" ανακοίνωσε, τους τελευταίους 9 μήνες, έσοδα αυξημένα κατά 25% σε σχέση με τα 820 εκατομμύρια του προηγούμενου χρόνου, ενώ η Κεντρική Ισπανική Τράπεζα, για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, παρουσίασε καθαρό κέρδος αυξημένο κατά 46,4% σε σύγκριση με τα 349 εκατομμύρια δολάρια του προηγούμενου χρόνου.

Η συγχώνευση αυτή είναι η 8η σε μέγεθος κεφαλαίου στην Ευρώπη και θα πρέπει να εγκριθεί από την κυβέρνηση, αλλά και από τους μετόχους των δύο τραπεζών, που πρόκειται να συνεδριάσουν το Μάρτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη συγχώνευση της "Σανταντέρ" σε λιγότερο από ένα χρόνο, καθώς μόλις τον περασμένο Φλεβάρη είχε αγοράσει την τράπεζα "Μπανέστο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ