Τρίτη 19 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ Α1
Αλώβητοι οι πρωτοπόροι

Ο Ολυμπιακός νίκησε το Μαρούσι, ενώ ο ΠΑΟ νίκησε στην παράταση τον Ηρακλή με κορυφαίους τους Ράτζα, Μποντίρογκα

Με αιχμές του δόρατος τους δύο ξένους, Μποντίρογκα και Ράτζα, ο Παναθηναϊκός πέρασε αλώβητος και από το Ιβανώφειο όπου επικράτησε του Ηρακλή με 78 - 76 στην παράταση (κ.α. 68 - 68).

Η ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς παρά τα προβλήματα που είχε με τους τραυματισμούς των Τζεντίλε, Μάγκλο, Μπερκ και τον Οικονόμου να είναι ανέτοιμος, κατάφερε να φέρει σε πέρας μια ακόμη δύσκολη αποστολή. Τα κάστανα από τη φωτιά ανέλαβαν να βγάλουν αυτή τη φορά οι δύο ξένοι του "τριφυλλιού" που τα κατάφεραν περίφημα.

Ο Ντίνο Ράτζα ήταν ο κυρίαρχος των αιθέρων, αφού παρά τη σκληρή άμυνα του Ηρακλή και την καλή απόδοση του προσωπικού του αντιπάλου Λάζαρου Παπαδόπουλου ο Κροάτης σέντερ σημείωσε 29 πόντους ενώ μάζεψε και 16 ριμπάουντ.

Μαζί του ο Μποντίρογκα (οι δύο παίκτες αγωνίστηκαν και στα 45 που διήρκεσε το παιχνίδι) που πήρε στην πλάτη του την ομάδα όταν οι γηπεδούχοι ανέκαμψαν και διεκδίκησαν επί ίσοις όροις τη νίκη. Με χαρακτηριστική ευστοχία στις βολές (11/12) ήταν αυτός που άνοιξε στην παράταση το δρόμο για τη νίκη. Οσον αφορά τους γηπεδούχους, όταν κουράστηκε ο Ντίκινς τελείωσαν και τα όνειρά τους, αφού η βοήθεια από τον πάγκο δεν έφθανε για ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ μπορεί για άλλη μια φορά να απογοήτευσε με την απόδοσή της, το σίγουρο όμως είναι ότι ο υπηρεσιακός προπονητής Φώτης Κατσικάρης πήρε στη συλλογή του το τέταρτο ροζ φύλλο αγώνα, αυτή τη φορά με αντίπαλο το Περιστέρι (70 - 68). Πάντως οι Περιστεριώτες τα έχουν με την τύχη τους, αφού ο κορυφαίος παίκτης για αυτούς, ο Μάξεϊ, ήταν και ο μοιραίος στα τελευταία δευτερόλεπτα όταν έχασε δυο βολές και ένα σουτ.

Με κορυφαίους τους Μπέρι και Γιαννούλη ο ΠΑΟΚ κατάφερε να λυγίσει τελικά τον αξιόμαχο και μεταμορφωμένο προς το καλύτερο Πανιώνιο με 74 - 70 που στο τέλος έμεινε από παίκτες λόγω των πολλών φάουλ.

Με τον Αριαν Κόμαζετς να δηλώνει παρών ο Ολυμπιακός έδειξε ότι ξαναβρίσκει τον εαυτό του και χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα επικράτησε του Αμαρουσίου με 68 - 50, ενώ σπουδαία νίκη πήρε και η Νήαρ Ηστ στην Πάτρα όπου επιβλήθηκε του Απόλλωνα με 93 - 80.

Ο Αρης με ηγέτη τον Μιχαϊλοφ επικράτησε εκτός έδρας του Παπάγου με 60 - 55, ενώ εύκολη νίκη πέτυχε και το Ηράκλειο στην έδρα του επί του Σπόρτιγκ με 81 - 62.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ