Πέμπτη 21 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Αναμέτρηση "βήμα - βήμα"

Διαρκής και αδυσώπητη είναι η διαμάχη που διεξάγεται, κυρίως παρασκηνιακά, μεταξύ της ΝΔ και του Δ. Αβραμόπουλου, με προφανή στόχο από την πλευρά της Ρηγίλλης να ματαιωθεί το εγχείρημα του νέου κόμματος.

Η ηγεσία της ΝΔ, αφού έχει δείξει, με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία, τις διαθέσεις της απέναντι στο ενδεχόμενο ίδρυσης κόμματος από τον δήμαρχο Αθηναίων, παρεμβαίνει πλέον καθημερινά και στο παιχνίδι των εντυπώσεων που παίζεται από την πλευρά του Δ. Αβραμόπουλου, με στόχο να εξουδετερώνει τη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος που μπορεί να καρπωθεί ο δήμαρχος. Ετσι, χτες, κύκλοι της Ρηγίλλης έσπευσαν να σχολιάσουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που εμφάνιζε ότι ένα κόμμα υπό τον Αβραμόπουλου στις ευρωεκλογές συγκέντρωνε τις προτιμήσεις του 25% των ερωτηθέντων, ενώ το ΠΑΣΟΚ έφτανε στο 32% και η ΝΔ στο 20%. Σε ανεπίσημα σχόλιά τους, οι παραπάνω κύκλοι αμφισβητούσαν την αξιοπιστία της δημοσκόπησης, η οποία, όπως έλεγαν, "δεν τηρούσε τις προδιαγραφές και τους κανόνες δεοντολογίας των εταιριών δημοσκοπήσεων" και έγινε μόνο στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Ταυτόχρονα, όμως, δεν αντιστάθηκαν στον"πειρασμό" και επισήμαιναν ότι σε προηγούμενη δημοσκόπηση τον περασμένο Δεκέμβρη ο Δ. Αβραμόπουλος συγκέντρωνε το 56% των ερωτηθέντων, ενώ τώρα ...μόνο 25%! Ο ίδιος ο διευθυντής της εταιρίας (Κ - Research), επιβεβαιώνοντας τα παραπάνω στοιχεία, δήλωσε (στο "Φλας") ότι έγινε δημοσκόπηση επί 800 ατόμων, αλλά στηρίχτηκε και σε προηγούμενα γκάλοπ.

Από την πλευρά του, ο Δ. Αβραμόπουλος επιμένει να μην ξεκαθαρίζει τη θέση του και, όπως λέγεται από το περιβάλλον του, "μετράει αντιδράσεις" και σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξαγγελία του δημάρχου για νέο κόμμα τοποθετείται χρονικά μετά το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Τα σχέδια του δημάρχου θα προχωρήσουν με αποφασιστικότερους ρυθμούς μετά την ορκωμοσία στο Δήμο Αθηναίων, η οποία, κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνει στα τέλη της επόμενης βδομάδας.

Η Ντ. Μπακογιάννη θα κάνει τα πρώτα σχόλια για το ενδεχόμενο ίδρυσης κόμματος από τον Δ. Αβραμόπουλο, σε ομιλία της στη Γουμένισσα (Κιλκίς) το Σάββατο, θα τονίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι "ο πολυκερματισμός δεν αποτελεί διέξοδο για την κεντροδεξιά". Ταυτόχρονα όμως, θα επισημάνει ότι "η ΝΔ μπορεί να εξασφαλίσει την προοπτική εξουσίας, εφόσον προχωρήσει σε διαδικασίες ανανέωσης και επανίδρυσης", όπως πρότεινε στην τελευταία συνδιάσκεψη της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ