Πέμπτη 21 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
Μεγάλες προσδοκίες...

Στήνεται σκηνικό απομόνωσης του Μιλόσεβιτς

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (Του απεσταλμένου μας Δ. ΜΗΛΑΚΑ).-

Αθήνα, Σόφια και Βουκουρέστι, με αφορμή την επίσκεψη του Θ. Πάγκαλου στις πρωτεύουσες, της Βουλγαρίας την περασμένη Τρίτη και της Ρουμανίας χτες, έστησαν το σκηνικό της απομόνωσης του Βελιγραδίου και του Σλ. Μιλόσεβιτς, μεταξύ των γειτόνων του.

Στις συνομιλίες που είχε με τον Θ. Πάγκαλο ο Ρουμάνος υπουργός Εξωτερικών,"διέγνωσε" - όπως λένε Ελληνες διπλωμάτες - τις "αυτοκαταστροφικές τάσεις" του Μιλόσεβιτς.

Από την πλευρά του ο Ελληνας υπουργός δημόσια επανέλαβε πως οι ευθύνες για την κλιμάκωση της έντασης στο Κόσσοβο βαραίνουν το Βελιγράδι. Ο Ελληνας υπουργός στο γνωστό "γραφικό" του ύφος, επανέλαβε ότι "έπαψε η εποχή που κάποιος θα μπορούσε να σφάζει τους υπηκόους του χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα".

Κατά τ' άλλα στις συζητήσεις των δύο υπουργών διαπιστώθηκε πως τα περιθώρια για βελτίωση των σχέσεων στο οικονομικό επίπεδο είναι πολύ μεγάλα, έστω κι αν μετά την εξαγορά των ρουμανικών τηλεπικοινωνιών από τον ΟΤΕ κατά 35%, η Ελλάδα, είναι η πρώτη χώρα σε επενδύσεις στη Ρουμανία. Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας έκφρασε την ελπίδα πως το ενδιαφέρον του ελληνικού κεφαλαίου θα πολλαπλασιαστεί φέτος, καθώς η κυβέρνηση της χώρας του έχει δρομολογήσει πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ο Ελληνας υπουργός έκφρασε το ενδιαφέρον για συμμετοχή της Ελλάδας στην παραγωγή του μαχητικού ελικοπτέρου "Dracula" που κατασκευάζει η Ρουμανία. Για συμμετοχή στην παραγωγή του ελικοπτέρου, πρέπει να σημειωθεί, έχει δείξει ενδιαφέρον και το Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ