Πέμπτη 21 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνελεύσεις και εκδηλώσεις Επιτροπών Ειρήνης

Στα πλαίσια του διαλόγου για το 13ο Συνέδριο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη,που προγραμματίζεται για το επόμενο διάστημα, οι Επιτροπές Ειρήνης αρχίζουν τις προσυνεδριακές διαδικασίες με απολογισμούς δράσης, εκλογή νέων Γραμματειών και εκλογή αντιπροσώπων για τις περιφερειακές συνδιασκέψεις και το ίδιο το συνέδριο.

  • Η Επιτροπή Ειρήνης Κυψέλης διοργανώνει Γενική Συνέλευση το Σάββατο 23/1 στις 5.00 μμ στα γραφεία της, Καλλιφρονά 30.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ζωγράφου τη Δευτέρα 25/1 στις 7.00 μμ στα γραφεία της, Ανακρέοντος 60.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης καλεί σε ΓΣ την Τετάρτη 27/1 στις 6.30 μμ στο Θεατρικό Εργαστήρι του δήμου (δίπλα στο Δημαρχείο).
Για τη "νέα τάξη πραγμάτων"

Ανοιχτή συγκέντρωση - συζήτηση διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου με θέματα σχετικά με τη διεθνή κατάσταση της επιβολής της "νέας τάξης πραγμάτων", τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, την κρίση στα Βαλκάνια και τα καθήκοντα του φιλειρηνικού κινήματος. Η εκδήλωση πραγματοποιείται το Σάββατο 23/1 στην αίθουσα "ΑΝΕΣΙΣ" στις 5.30 μμ.

Θα μιλήσει ο Κώστας Αλυσσανδράκης,καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Καταγγέλλουν το ΝΑΤΟ

Σε ψήφισμά της η Επιτροπή Ειρήνης Ταύρου μετά από συγκέντρωση στο Δημαρχείο της πόλης στις 17/1, τονίζει: "Απευθύνουμε μήνυμα για την υπεράσπιση της ζωής και της ειρήνης, που απειλούνται από την κοσμοκρατική αντίληψη της Νέας Τάξης Πραγμάτων και εκφράζουμε τη θέλησή μας να αγωνιστούμε ενάντια στα σχέδια που προωθούν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ με επεμβάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, εντάσεις, υποδαύλιση εθνικών, θρησκευτικών και άλλων διαφορών".

Επίσης, "καταγγέλλουμε τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, την προετοιμασία επέκτασής του στη Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική, τα σχέδια διχοτόμησης της Κύπρου και του Αιγαίου.

Καταδικάζουμε τις απροσχημάτιστες επιθέσεις και βομβαρδισμούς σε Σουδάν, Αφγανιστάν και Ιράκ και επισημαίνουμε τους κινδύνους που απειλούν και τη χώρα μας με την κρίση στο Κοσσυφοπέδιο.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να απέχει από κάθε ενέργεια του ΝΑΤΟ, να απομακρύνει όλες τις βάσεις από τη χώρα μας και να μη δεχτεί να μετατραπεί η Θεσσαλονίκη σε διοικητικό κέντρο "Βαλκανικής Ταξιαρχίας"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ