Πέμπτη 21 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Η δράση των παραστρατιωτικών "πάγωσε" τις ειρηνευτικές συνομιλίες

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-

Η αδυναμία της κολομβιανής κυβέρνησης να σταματήσει τη δράση των ακροδεξιών παραστρατιωτικών οργανώσεων οδήγησε τις "Επαναστατικές Ενοπλες Δυνάμεις Κολομβίας" (FARC) σε μονομερή τερματισμό των ειρηνευτικών συνομιλιών με τους εκπροσώπους του Προέδρου Αντρές Παστράνα.

Στην ανοιχτή επιστολή του εκπροσώπου των ανταρτών, Ραούλ Ρέγιες, προς τον Πρόεδρο της Κολομβίας, επισημαίνεται ότι η οργάνωση πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων ζητώντας την άμεση και αποτελεσματική δράση κατά των ομάδων της ακροδεξιάς", που μόνο από τις αρχές Γενάρη έχουν δολοφονήσει περισσότερους από 200 άμαχους.

Στην ίδια επιστολή οι αντάρτες, μεταξύ άλλων, σημειώνουν: "Προκαλεί εντύπωση η δουλοπρεπής στάση μερικών πολιτικών, επιχειρηματιών και αρθρογράφων, καθώς, απαιτούν ανοιχτά την πολιτική και νομική εξίσωση των παραστρατιωτικών και των ανταρτών, και άλλοι, χωρίς να αρθρώσουν ούτε μία λέξη, προβάλλουν την ένοχη σιωπή τους. Οι συνετοί άνθρωποι της εθνικής και διεθνούς κοινότητας δεν καταλαβαίνουν πώς οι FARC συνεχίζουν συνομιλίες, που στόχο έχουν την αναζήτηση συμβίωσης με ένα κράτος, το οποίο προβάλλοντας το επιχείρημα της ανικανότητας της Δημόσιας Δύναμης, δε δίνει πειστικά δείγματα αποστρατιωτικοποίησης και παραδειγματικής τιμωρίας των δραστών των οργανώσεων που δολοφονούν αδιάκριτα στο όνομα του κράτους".

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν στη ζούγκλα της Νότιας Κολομβίας, εν μέσω μεγάλης δημοσιότητας, στις 7 Γενάρη, προκειμένου να τεθεί τέρμα στα σχεδόν 40 χρόνια εμφυλίου πολέμου στη χώρα, που έως τώρα έχει προκαλέσει το θάνατο σε 120.000 ανθρώπους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ