Πέμπτη 21 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
Η λογοκρισία παραμένει...

ΚΟΛΟΜΠΟ.-

Την άρση της λογοκρισίας που έχει επιβληθεί στον Τύπο της Σρι Λάνκα και τους ξένους ανταποκριτές που βρίσκονται στη χώρα, ζητούν πολιτικοί και διεθνείς οργανώσεις, συναντούν όμως απέναντί τους την κυβέρνηση της προέδρου Τσαντρίκα Κουμαρατούνγκα, η οποία είναι αποφασισμένη να "πατάξει την τρομοκρατία".

Η οργάνωση "Article 19" με χτεσινή της ανακοίνωση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποκρύπτει τους πραγματικούς αριθμούς των απωλειών στις μάχες και των καταστροφών στις εστίες των κατοίκων των περιοχών, όπου ο στρατός διεξάγει επιχειρήσεις κατά των αυτονομιστών Ταμίλ.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δε μοιάζει να πτοείται. Από την 5η του Ιούνη του 1998, όλοι οι δημοσιογράφοι ορίστηκε ότι οφείλουν να παραδίδουν τα κείμενά τους σε στρατιωτικούς για "επεξεργασία", ενώ το Δεκέμβρη η λογοκρισία ανατέθηκε σε πολιτικούς.

Η έλλειψη πληροφοριών για τις συγκρούσεις "επιδεινώνεται" από το γεγονός ότι η πρόσβαση στις περιοχές, όπου οι μάχες διεξάγονται, απαγορεύεται.

Η σύγκρουση των αυτονομιστών Ταμίλ με το στρατό, η τελευταία φάση της οποίας διαρκεί από το 1984, έχει κοστίσει πάνω από 57.000 ζωές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ