Πέμπτη 21 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προκλητική και κυνική τοποθέτηση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Λ. Παπαδήμα

"Είναι προκλητική και κυνική η τοποθέτηση του υπουργού Υγείας - Πρόνοιας, σύμφωνα με την οποία αποκλείονται από την περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία οι αλλοδαποί εργάτες, που οι χώρες τους δεν έχουν συνάψει σχετική διακρατική συμφωνία με την Ελλάδα".

Τα παραπάνω τονίζονται σε χτεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, που εκδόθηκε με αφορμή την ακόλουθη "συμβουλή", προς τους υγειονομικούς, του υπουργού Λ. Παπαδήμα: "Να μην περιθάλπετε τους αλλοδαπούς εργάτες, εκτός κι αν είναι κάτοικοι χωρών με τις οποίες έχει γίνει διακρατική συμφωνία". Η απάντηση αυτή δόθηκε από τον υπουργό στην αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία(ΠΟΕΔΗΝ), που τον ρώτησε, γιατί το κράτος δεν αποδίδει στα νοσοκομεία τα νοσήλια από την περίθαλψη των ξένων εργατών, που αποτελεί κοινωνική πολιτική.

"Αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά, το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το ταξικό περιεχόμενο του οποίου δεν μπορούν να κρύψουν οι υποκριτικές διακηρύξεις της περί κοινωνικής πολιτικής", συνεχίζει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και καταλήγει: "Το ΚΚΕ καταδικάζει αυτή την αντεργατική θέση. Θεωρεί ότι αυτή στρέφεται κατά του συνόλου της εργατικής τάξης της χώρας μας. Το ΚΚΕ θα βρεθεί πιο αποφασιστικά αλληλέγγυο με τους οικονομικούς μετανάστες και ότι θα συμβάλει πιο ενεργητικά στην ενότητα όλων των εργατών, ανεξάρτητα από γλώσσα, φύλο, θρησκεία και προέλευση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ