Παρασκευή 22 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκσυγχρονιστική πρωτοτυπία

Πρωτοτυπία διεκδικεί ο υπουργός Υγείας, Λ. Παπαδήμας, με την απόφασή του να αναθέσει σε ιδιωτικά λογιστήρια το διπλογραφικό σύστημα των Δημοσίων Νοσοκομείων. Η ανάθεση της διαχείρισης των οικονομικών μιας επιχείρησης σε τρίτους, δεν έχει ποτέ επιχειρηθεί σε καμία χώρα του κόσμου, ούτε καν από ιδιώτες, πόσο μάλλον σε δημόσιους οργανισμούς που ισχύει το λεγόμενο οικονομικό απόρρητο.

Με την απόφαση αυτή σηματοδοτείται το πρώτο βήμα για την αλλαγή του καθεστώτος των νοσοκομείων. Δεν είναι τίποτε άλλο από αυτά που ακούστηκαν κατά καιρούς για τη μετατροπή των νοσοκομείων σε ανώνυμες εταιρίες και τα συναφή, όπου θα προϊσταται ένας μάνατζερ. Πέρα απ' το ότι η αλλαγή του καθεστώτος των δημόσιων νοσοκομείων θα σημάνει τη λειτουργία του με επιχειρηματικά κριτήρια και ο ασθενής θα αντιμετωπίζεται ως πελάτης και όχι ως πολίτης με δικαιώματα, οι μάνατζερς θα αρχίσουν τις περικοπές - ως συνήθως - απ' το μισθολογικό κόστος.

Γι' αυτό όσοι απ' τους συνδικαλιστές - και τους εργαζόμενους - θεωρούν ότι όλα αυτά δε θα τους αγγίξουν και ομνύουν στον "κοινωνικό διάλογο", καλά θα κάνουν να δουν ότι έρχονται άγρια πράγματα και να ετοιμάζονται να ξεχάσουν τη σιγουριά της μονιμότητας, αν δεν αγωνιστούν και δε σταματήσουν τα φληναφήματα περί κοινωνικής συνεννόησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ