Παρασκευή 22 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι πρωταγωνιστές

ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ πρωταγωνιστές χτες τα τηλεοπτικά κανάλια, με τα δελτία τους, τις "ζωντανές συνδέσεις" και τις κάμερες σε κάθε γωνιά της Αθήνας. Κάποιους που πέταξαν μολότοφ, τα ΜΑΤ, τον Πάγκαλο, τον Αρσένη...

***

Για μια ακόμα φορά, όμως, διέστρεψαν την πραγματικότητα, κοινώς είπαν ψέματα. Πρωταγωνιστές, για άλλη μια μέρα, χτες, ήταν οι χιλιάδες μαθητές όλης της Ελλάδας από την Κρήτη μέχρι τον Εβρο, που έδωσαν για μια φορά ακόμα ένα τρανταχτό μήνυμα.

***

Ο,τι κι αν λέει το υπουργείο Παιδείας, περί μείωσης των καταλήψεων και εκτόνωσης της κατάστασης, οι διαδηλώσεις των μαθητών το διέψευσαν εμφανέστατα με τη δυναμικότατη παρουσία τους. Εδειξαν πως το σταμάτημα των κινητοποιήσεων υπάρχει... μόνο στα όνειρα του Σημίτη.

***

Στους δρόμους της Αθήνας και όλης της Ελλάδας χτες ήταν, στην πραγματικότητα, οι... εφιάλτες του!

***

ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ και λίγο με τον Πάγκαλο, που αποπειράθηκε χτες να τη "βγει απ' τ' αριστερά" στους μαθητές, λέγοντας ότι με τις κινητοποιήσεις τους ζητάνε τους... ταξικούς φραγμούς και την... ολιγαρχία του πλούτου!

***

Τέτοια "διπλωματικά" τον μαθαίνουν οι συνεργάτες του εκεί στο υπουργείο Εξωτερικών; Ας μπει στον κόπο να μας εξηγήσει τι μέλλον πρόκειται να έχουν, π.χ., οι μαθητές των ΤΕΕ (αν βέβαια εφαρμοστεί ποτέ το μέτρο) στην... αταξική εκπαίδευση του ΠΑΣΟΚ...

***

Ισως επίσης πρέπει να του εξηγήσει κάποιος ότι λίγο - πολύ όλοι γνωστοί είναι σε αυτή τη χώρα και τέτοια κολπάκια πέφτουν στο κενό και δεν πιάνουν τόπο.

***

Γενικώς, οι "εκσυγχρονιστές" δε σώζονται από την κατάσταση που υπάρχει, ούτε με πονηρές δηλώσεις, ούτε με τους δήθεν διαλόγους του υπουργείου με οποιονδήποτε άλλον εκτός από τους φορείς της Παιδείας, ούτε από τα υποτιθέμενα αδιάφορα σφυρίγματα του Σημίτη. Ας βάλουν μυαλό όσο είναι καιρός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ