Πέμπτη 28 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΑΞΙΩΤΗ, ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ Γ' ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ
Συνεχίζουμε τον αγώνα

- Πώς είδαν οι μαθητές τις "ρυθμίσεις" που ανακοίνωσε προχτές το βράδυ ο υπουργός Παιδείας;

- Ο υπουργός, παρά τις προσπάθειές του να δείξει ότι κάνει διάλογο, εμφανίστηκε για άλλη μια φορά αμετακίνητος, ακόμη και στο αίτημα να είναι μόνο προαγωγικές και όχι πανελλαδικές οι εξετάσεις στη Β Λυκείου. Οι ρυθμίσεις αυτές δεν απαντούν σε κανένα από τα αιτήματά μας, τα οποία έχουμε πει και ξαναπεί και έχουμε προβάλει εδώ και τρεις μήνες μέσα από τους αγώνες μας σε όλη τη χώρα. Το υπουργείο δεν άγγιξε ούτε στο ελάχιστο την ουσία της μεταρρύθμισης και έτσι φάνηκε καθαρά η πρόθεσή του για δημιουργία εντυπώσεων, για την αναχαίτιση των αγώνων. Και φυσικά δεν πρόκειται με τέτοιους "ελιγμούς" να πειστούν οι μαθητές να γυρίσουν στα σχολεία τους, όπως ελπίζει η κυβέρνηση, αλλά θα συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα τους.

- Ποιο είναι το κλίμα που επικρατεί στα σχολεία της Αχαϊας;

- Στην Αχαϊα, μέρα με τη μέρα η αποφασιστικότητα και η αγωνιστικότητα των μαθητών αυξάνει. Οι μαθητές δεν κάνουν πίσω μέχρι την οριστική απόσυρση των αντιεκπαιδευτικών νόμων και συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια και τις πορείες. Ομως, μέρα με τη μέρα εντείνεται και το όργιο βίας και τρομοκρατίας που εξαπολύει ο, απελπισμένος πλέον, κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ μπροστά στους αγώνες των μαθητών. Σε όλο το νομό συνεχίζονται οι καταλήψεις, παρά τις προσπάθειες να τις καταστείλουν. Μετά βέβαια και τις τελευταίες απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, οι μαθητές είναι κάτι παραπάνω από αποφασισμένοι, να συνεχίσουν και να εντείνουν τους αγώνες τους, μέχρι την τελική νίκη.

- Εχετε ξεκινήσει εδώ και καιρό έναν δύσκολο αγώνα, έχετε συμπαραστάτες σ' αυτόν;

- Οι καθηγητές, οι γονείς και οι εργαζόμενοι είναι στο πλευρό μας από την πρώτη στιγμή, γιατί βιώνουν και εκείνοι τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η μεταρρύθμιση. Χωρίς βέβαια να εξαιρούνται αυτοί που τα τηλεοπτικά κανάλια αποκαλούν "αγανακτισμένους". Οι γονείς αυτοί, όχι μόνο αγανακτισμένοι δεν είναι, αντίθετα λειτουργούν ως προβοκάτορες των μαθητικών κινητοποιήσεων, ως εγκάθετοι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για να περάσει η πολιτική της. Πάντως δεν αποτελούν την πλειοψηφία.

- Πώς συνεχίζουν οι μαθητές τον αγώνα τους, με δεδομένη και την απόφαση που πήραν στην πανελλαδική συνάντηση των Συντονιστικών Αγώνα για συλλαλητήρια στις 28 Γενάρη και στις 5 Φλεβάρη;

- Προχωράμε πολύμορφα, με όλες μας τις δυνάμεις, όπως κάναμε μέχρι τώρα, μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά μας για μια καλύτερη Παιδεία. Συνεχίζουμε τις καταλήψεις των σχολείων και τις άλλες μας κινητοποιήσεις μαζί με τους γονείς και εκπαιδευτικούς, που είναι στο πλευρό μας, μέχρι να καταργηθούν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι. Και στις 5 Φλεβάρη οι μαθητές της Αχαϊας θα είναι πιστοί στο ραντεβού τους με τους συμμαθητές τους απ' όλη την Ελλάδα, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί στο Σύνταγμα.

Ε. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ