Πέμπτη 28 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργούν σήμερα και αύριο οι καθηγητές

Απεργούν σήμερα και αύριο οι καθηγητές σε όλη τη χώρα, καθώς χτες η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ επικύρωσε την πρόταση του ΔΣ για 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Γενάρη.Παρά το κλίμα προσδοκιών που φρόντισε έντεχνα το υπουργείο Παιδείας να καλλιεργήσει στον κλάδο, με τις συναντήσεις και τον υποτιθέμενο διάλογο με την πλειοψηφία στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, η βάση μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις έδωσε την καλύτερη απάντηση και επέλεξε το δρόμο της διεκδίκησης με αγώνες από τους προσχηματικούς διαλόγους.

Η πρόταση για 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Γενάρη συγκέντρωσε 229 ψήφους (59 ΕΛΜΕ), ενώ υπήρξαν 74 ψήφοι (17 ΕΛΜΕ) κατά και 11 "λευκά" (3 ΕΛΜΕ). Παράλληλα υπήρξαν και ΕΛΜΕ που προσήλθαν στη συνάντηση με αποφάσεις για πιο δυναμικές μορφές κινητοποίησης (απεργία διαρκείας, τριήμερες απεργίες κλπ.) που συγκέντρωσαν 25 ψήφους. Σύμφωνα με όσα προβλέπει το πρόγραμμα δράσης, οι καθηγητές θα πραγματοποιήσουν νέες Γενικές Συνελεύσεις τη Δευτέρα 1 Φλεβάρη και Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ την Τρίτη 2 Φλεβάρη.

Στο μεταξύ, χτες, η παράταξη της ΠΑΣΚ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, διαχωρίζοντας για μια ακόμα φορά τη θέση της από τον κλάδο και εξυπηρετώντας την πολιτική που επιβάλλει η κυβέρνηση, θεώρησε θετικά βήματα τους - αδέξιους - "ελιγμούς" που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας μετά την προχτεσινή συνάντηση με τους καθηγητές. Παράλληλα, ως παράταξη στο ΔΣ της ΟΛΜΕ προτείνει οι εξετάσεις στη Β Λυκείου να έχουν προαιρετικό χαρακτήρα και αυτό να ισχύσει μεταβατικά για τρία χρόνια, πρόταση που όπως φαίνεται το υπουργείο δέχεται να συζητήσει.

Ο κλάδος πάντως, κατά τη χτεσινή Ολομέλεια, έκανε σαφές ότι εμμένει στη θέση του για συνολική κατάργηση της "μεταρρύθμισης".

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα τρίωρη στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει και οι δάσκαλοι με απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ, ενώ από 1 μέχρι 4 Φλεβάρη θα γίνουν οι Γενικές Συνελεύσεις των διδασκαλικών συλλόγων με πρόταση για 48ωρη απεργία χωρίς η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ να συγκεκριμενοποιεί την ημερομηνία. Η ΔΕΕ

Την διάλυση της χτεσινής γενικής συνέλευσης, με ευθύνη του προέδρου του ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΑΚΕ, όταν αυτή πλησίαζε στο τέλος της, καταγγέλει η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών, προκειμένου να μην συζητηθούν ουσιαστικά ζητήματα με κύριο εκείνο του "διαλόγου" της ΟΛΜΕ με το Υπουργείο. Ετσι δεν μπήκαν σε ψηφοφορία σχετικά ψηφίσματα γιατί, όπως καταγγέλει η ΔΕΕ, οι προαναφερόμενες παρατάξεις θέλουν να πάνε σε διάλογο χωρίς δέσμευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ