Πέμπτη 28 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εμειναν με τα λουκέτα στο χέρι...

Αντιμέτωποι με κάποιους που αποφάσισαν με το "έτσι θέλω" να "σπάσουν" την κατάληψη του Ενιαίου Λυκείου Ραφήνας βρέθηκαν χτες οι μαθητές του σχολείου. "Αγανακτισμένοι" γονείς μαζεύτηκαν έξω από το σχολείο και θέλησαν να βάλουν τα παιδιά στις τάξεις με το ζόρι, για να κάνουν μάθημα, παρά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μαθητών για συνέχιση της κατάληψης.

Αρχικά, δημιουργήθηκαν μικροεντάσεις μεταξύ μαθητών και "αγανακτισμένων" γονιών, αλλά, στη συνέχεια, οι μαθητές αποχώρησαν, αφήνοντάς τους, στην κυριολεξία, με τα ...λουκέτα στο χέρι. Να σημειωθεί ότι αυτά συνέβησαν, μετά την επίθεση αγνώστων στο Λύκειο Ραφήνας, την Τρίτη το βράδυ, που έσπασαν τα λουκέτα, αλλά και μετά την "επίσκεψη" του δημάρχου στο σχολείο το ίδιο πρωί.

Ο δήμαρχος, ακολουθώντας τις επιταγές του υπουργείου Παιδείας, ζήτησε από τους μαθητές να σταματήσουν την κατάληψη, ενώ "εκτόξευε" απειλές κατά πάντων, αν δε σταματούσε η κατάληψη. Σε αντίθεση με τον δήμαρχο, ο νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής και επικεφαλής της ΝΑΣ Νίκος Στεφανίδης,καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Ραφήνας Δημήτρης Μακρής,που βρίσκονταν έξω από το σχολείο, δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους μαθητές και υποσχέθηκαν ότι σε κάθε αγώνα τους θα είναι στο πλευρό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ