Πέμπτη 28 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Δίκαιος ο αγώνας των μαθητών

Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας με χτεσινή του ανακοίνωση καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί και τουλάχιστον να αναστείλει την εφαρμογή των επίμαχων διατάξεων, με την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για τα θέματα Παιδείας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι "η βιαστική και χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις εφαρμογή των πρόσφατων νόμων της "εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης", οδηγούν το χώρο της μέσης εκπαίδευσης σε αδικαιολόγητη αναταραχή που θα μπορούσε να αποφευχθεί".

"Είμαστε - τονίζει - ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε θέματα που σχετίζονται με την παροχή ουσιαστικής μόρφωσης στη νέα γενιά, χωρίς φραγμούς και διακρίσεις και στο πλαίσιο μιας αναβαθμισμένης υποχρεωτικής 12χρονης εκπαιδευτικής διαδικασίας. Προϋπόθεση όμως για την οποιαδήποτε αναβάθμιση είναι η γενναία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, η πανεθνική συμφωνία για μια μακρόχρονη συναινετική πολιτική και η υπεύθυνη στάση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ