Πέμπτη 28 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΣΟΚο-κυβερνητικές μεθοδεύσεις και γελοιότητες

Το έδαφος για ανοιχτή κατασταλτική δράση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί βίαια ο αγώνας των μαθητών, προσπαθεί να προετοιμάσει η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τις χτεσινές απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, υπουργού Τύπου και ΜΜΕ Δ. Ρέππα,ο οποίος, αφού μίλησε για "κρίσιμο χρονικό όριο", χαρακτήρισε "καταδικαστέες, αξιοκατάκριτες και αξιόποινες" τις πράξεις αντιπαράθεσης στα μαθητικά μπλόκα που δημιουργούν κατευθυνόμενοι "αγανακτισμένοι γονείς" του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης,αντί να αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες, επιχειρεί να χρεώσει το αδιέξοδο σε άλλους υποστηρίζοντας πως, τάχα, "δείξαμε ευελιξία και μάλιστα πολύ μεγάλη, αλλά επικράτησαν κομματικές σκοπιμότητες. Είναι κρίμα, γιατί έτσι δεν μπορεί να πάει τίποτα μπροστά". Ενώ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για το πότε θα δοθεί λύση, απάντησε: "Σήμερα, αύριο, μεθαύριο, θα δούμε"!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε χτες πως "η κυβέρνηση θα διαφυλάξει την τάξη και την ομαλή λειτουργία των θεσμών και της δημόσιας ζωής". Ωστόσο, αντί να αναφερθεί στις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, προσπάθησε να τις μεταθέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα και τους μαθητές. Κι ενώ είναι η κυβερνητική εμμονή στην προώθηση της αντιδραστικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόβαλε πως "ο δρόμος της σύγκρουσης και της αντιπαράθεσης είναι έξω από τις επιλογές και τη νοοτροπία μας"! Ομως, παρακάτω, αποκαλύπτοντας τις κυβερνητικές προθέσεις, ο Δ. Ρέππας ανέφερε: "Την ώρα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αξιόποινες πράξεις στις οποίες προβαίνουν οι νέοι συμπολίτες μας (σσ. οι μαθητές), αυτομάτως ανακαλύπτουμε το άλλοθι που έχουν, λόγω του νεαρού της ηλικίας τους. Είναι μία αντίφαση η οποία οδηγεί, πολλές φορές, σε αναλύσεις σχιζοφρενικές. Δεν υπάρχει άλλοθι για κανέναν, λόγω της ηλικίας του ή της ιδιότητάς του. Ολοι πρέπει να φερόμαστε υπεύθυνα και όλοι πρέπει να αντιμετωπιζόμαστε με τρόπο ισότιμο"!

Κατόπιν αυτών, και αφού επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην (αντιεκπαιδευτική) πολιτική της, με το έτσι θέλω και κόντρα στη συντριπτική πλειοψηφία του λαού και της εκπαιδευτικής κοινότητας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προειδοποίησε ότι "η κυβέρνηση έχει δείξει πολύ μεγάλη ανοχή".

Στην ίδια ρότα το ΠΑΣΟΚ με σχετικό δελτίο Τύπου (προ)καλεί κοινωνία και καθηγητές "να αντιδράσουν, να αφυπνιστούν, να κινητοποιηθούν", σε μια νέα έκδοση "κοινωνικού αυτοματισμού", λέγοντας πως "επιτέλους ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι"! Κάνει λόγο για "επαναστατική γυμναστική μιας μερίδας καθηγητών και μαθητών, που έχει φθάσει στα όρια του παραλογισμού", ενώ για την ΟΛΜΕ υποστηρίζει πως "είναι κατώτερη των περιστάσεων". Και, αδιαφορώντας αν γίνονται καταγέλαστοι, υποστηρίζουν πως "ΝΔ και ΚΚΕ απέδειξαν ότι όχι μόνο δε θέλουν τον ειλικρινή διάλογο, αλλά πολύ περισσότερο οδηγούν τη δημόσια Παιδεία στην απαξίωση και την κατάρρευση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ