Πέμπτη 28 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνεχίζονται οι μεθοδεύσεις κατά του ασύλου

Ως ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ των μεθοδεύσεων που αποσκοπούν στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου χαρακτηρίζουν οι "Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας" τη συνάντηση που έγινε την προηγούμενη βδομάδα μεταξύ της Εισαγγελίας, ανώτερων στελεχών της Αστυνομίας και του πρύτανη του ΑΠΘ, ο οποίος συνοδευόταν από εκπροσώπους των φοιτητικών παρατάξεων.

Οι ΠΚΣ δεν πήραν μέρος στη συνάντηση γιατί, όπως σημειώνουν, θεωρούν πως το πανεπιστημιακό άσυλο και γενικότερα τα δημοκρατικά δικαιώματα δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο "διαλόγου" - συναλλαγής με τα επίσημα κρατικά όργανα καταστολής. Και μάλιστα, όταν οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των φοιτητικών συλλόγων έχουν εκφραστεί ενάντια σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση. Με ανακοίνωσή τους, οι ΠΚΣ καταγγέλλουν πως "σε κάθε περίπτωση οι φοιτητικές παρατάξεις, από τη ΔΑΠ μέχρι τα ΕΑΑΚ, που συμμετείχαν στη σύσκεψη, παραχαράσσουν τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων και αναλαμβάνουν τη βαρύτατη ευθύνη να βάζουν στο τραπέζι του παζαρέματος με την κυβέρνηση και τους υπαλλήλους της, μια υπόθεση του λαϊκού κινήματος όπως είναι το άσυλο". Μάλιστα, σημειώνουν πως αν στ' αλήθεια η Αστυνομία θέλει να καταπολεμήσει το έγκλημα, θα έπρεπε κάποια στιγμή να αρχίσει να κάνει καλύτερα της δουλιά της, έξω από το Πανεπιστήμιο.

"Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι εκείνοι που απεργάζονται την κατάργηση του ασύλου, ότι αυτό δεν παζαρεύεται. Το φοιτητικό και το ευρύτερο λαϊκό κίνημα είναι σε θέση να περιφρουρήσουν τόσο τα λαϊκά δικαιώματα όσο και τους αγώνες τους. Και θα είναι αυτοί οι αγώνες, που θα στείλουν στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας την ψευδεπίγραφα "εκσυγχρονιστική" αυταρχική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ και τους θιασώτες της", καταλήγει η ανακοίνωση των ΠΚΣ. Καλεί, τέλος, τους φοιτητές να πάρουν μαζικά μέρος στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου, για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στις δόλιες μεθοδεύσεις κατάργησης του ασύλου, παράλληλα με την απόφασή τους να αντιπαλέψουν την εκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ