Πέμπτη 28 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ
Πότε θα γκρεμιστούν τα αυθαίρετα;

Να αποκατασταθούν, στο μέτρο του δυνατού, οι καταστροφές που προκάλεσε σε χώρους του πάρκου του Πεδίου του Αρεως, για λογαριασμό του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου, ο πρόεδρός του, εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του "ΑΝΤΕΝΝΑ", Μ. Κυριακού, ζητά με δεύτερη Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή, προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλεται και στην Ερώτηση, ο Μ. Κυριακού προχώρησε στην κοπή δέντρων, προκειμένου να ανεγείρει αυθαίρετες κατασκευές - συνολικά τέσσερα κτίσματα - σε χώρο που έχει παραχωρηθεί στον Πανελλήνιο Σύλλογο, με την αρωγή μάλιστα της κυβέρνησης. Χαρακτηριστικά, στο σημείο αυτό, ο Μπ. Αγγουράκης τονίζει στην Ερώτησή του: "Αδιαφορώντας για την κοπή δέντρων, την καταστροφή του πρασίνου και την τσιμεντοποίηση σημαντικού τμήματος του Πεδίου του Αρεως, η κυβέρνηση διευκολύνει τα επιχειρηματικά σχέδια στο χώρο του κλασικού αθλητισμού του Μ. Κυριακού. Ετσι, για περισσότερο από τρεις μήνες τώρα, και παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο για να σταματήσουν η κοπή των δέντρων και οι μεγάλης έκτασης οικοδομικές εργασίες ανέγερσης αθλητικών εγκαταστάσεων στο χώρο που έχει παραχωρηθεί στον Πανελλήνιο Σύλλογο".

Με καθυστέρηση, λοιπόν, τριών μηνών - διάστημα στο οποίο ο Μ. Κυριακού έχτιζε και κατέστρεφε ανενόχλητος - και προκειμένου να καμφθούν οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής και της Επιτροπής Αγώνα για την Προστασία του Πεδίου του Αρεως, το Τμήμα Αυθαιρέτων της Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων επέβαλε πρόστιμο, ύψους 18 εκατομμυρίων δραχμών. "Η Επιτροπή Αγώνα της περιοχής καταγγέλλει την επιβολή προστίμου, με την οποία "καθαρίζει" ο μεγαλοκαναλάρχης", τονίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ στην Ερώτησή του. Και υπενθυμίζει πως στη σχετική απόφασή της η Πολεοδομία "ξέχασε" να συμπεριλάβει το μεγαλύτερο σε όγκο αυθαίρετο, δηλαδή το κλειστό γήπεδο μπάσκετ σε ένα χώρο 27 επί 78 μέτρων.

"Σε μια ολοφάνερη προσπάθεια δημιουργίας προπετάσματος καπνού, η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων, όπως προκύπτει από την απάντηση του ΥΠΕΧΩΔΕ στην Ερώτηση της 8ης Δεκέμβρη 1998, επέβαλε πρόστιμο, 8,72 εκατομμύρια δραχμές για την ανέγερση και 1,24 εκατομμύρια δραχμές το χρόνο "για όσο διάστημα διατηρηθούν τα αυθαίρετα"", επισημαίνει στην Ερώτησή του ο Μπ. Αγγουράκης.

Ρωτά, τέλος, τον υπουργό ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε ώστε να συμπεριληφθούν στις σχετικές αποφάσεις της Πολεοδομίας όλες οι αυθαίρετες κατασκευές που έγιναν στο Πεδίον του Αρεως. Επίσης, πότε αυτές θα κατεδαφιστούν και τι πρόκειται να γίνει και πότε ώστε να αποκατασταθούν στο μέτρο του δυνατού οι καταστροφές που έγιναν στο πράσινο της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ