Πέμπτη 28 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Αναθέτουν σε ιδιώτη τη διοίκηση

Από την εκχώρηση της διοίκησης σε ξένες αεροπορικές εταιρίες αρχίζει το ξεπούλημα της "Ολυμπιακής Αεροπορίας".

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει έτοιμη, και αναμένεται να τη δημοσιοποιήσει στο διεθνή Τύπο τις αμέσως προσεχείς ημέρες, την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάληψη του "μάνατζμεντ" του εθνικού αερομεταφορέα. Με την εκχώρηση της διοίκησης της ΟΑ σε ξένους, πρόθεση της κυβέρνησης είναι αφ' ενός να απαλλαγεί από κάθε ευθύνη για τη λειτουργία της εταιρίας και αφ' ετέρου να αναλάβουν οι μεγάλες αεροπορικές εταιρίες να προσαρμόσουν κατά το δοκούν τους όρους λειτουργίας του εθνικού αερομεταφορέα, για την ένταξή του σε "στρατηγική συμμαχία".

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ισολογισμού 1997, που ενέκρινε χτες το ΔΣ της ΟΑ, το έλλειμμα χρήσης ανήλθε σε 40 δισ. δραχμές, έναντι κερδών 30 δισ. δρχ., που προέβλεπε το πρώτο "πρόγραμμα εξυγίανσης" 1994-1997. Είναι αξιοσημείωτο ότι το φθινόπωρο του 1997, η τότε διοίκηση της ΟΑ έκανε προβλέψεις για κλείσιμο του χρόνου με κέρδη 14 δισ. δρχ.

Βέβαια, κανείς από τους αρμοδίους της κυβέρνησης δεν έχει απαντήσει μέχρι σήμερα στο ερώτημα που έθεσε εγγράφως η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), για το τι έγιναν τα δισεκατομμύρια δραχμές που "έκλεψαν" από τους εργαζόμενους στο όνομα της ...εξυγίανσης!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ