Πέμπτη 28 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Το υπουργείο σκοπεύει"

Απάντηση σε δημοσίευμά μας, για τη Θηρασία

Απάντηση στο δημοσίευμά μας για την άσχημη κατάσταση, που επικρατεί στην επικοινωνία της Θηρασιάς με τον "έξω κόσμο", μετά την απόσυρση του πλοίου "Παναγία Εκατονταπυλιανή" μάς έστειλε το υπουργείο Αιγαίου.

Το υπουργείο, λέει, ότι έχει ζητήσει από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων να μη διακοπεί το δρομολόγιο του "Νήσος Θηρασία", που ενώνει τη Θηρασιά με τη Θήρα, για λόγους συντήρησης, μέχρι να ολοκληρωθεί η συντήρηση και να επαναδρομολογηθεί το "Παναγία Εκατονταπυλιανή", κάτι που, σύμφωνα με την απάντηση θα γίνει στα τέλη Γενάρη. Δηλαδή, σε ελάχιστες μέρες από τώρα, άρα παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

Επίσης, ότι το υπουργείο επιδοτεί μια άγονη ταχυδρομική γραμμή από τη Θήρα στη Θηρασιά και αντίστροφα δύο φορές τη βδομάδα, ενώ "σκοπεύει να επεκτείνει τις άγονες επιδοτούμενες ενδοκυκλαδικές γραμμές, ώστε να συμπεριλάβουν και τη Θηρασιά". Αυτά ως προς το δημοσίευμα.

Ως προς την κριτική για κυβερνητική αδιαφορία, το υπουργείο αναφέρει την"πραγματοποίηση" σειράς αναπτυξιακών έργων, από τα οποία έχουν γίνει, σύμφωνα πάντα με την απάντηση του υπουργείου, το ελικοδρόμιο και ένα Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο. Ακόμη, ένα έργο δεν έχει δημοπρατηθεί, ένα άλλο "προβλέπεται", ενώ φαίνεται πως το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο έχει πρόβλημα προσωπικού, αφού μια θέση γιατρού γενικής ιατρικής και μια θέση νοσηλευτή παραμένουν κενές. Αυτό που τελικά μένει είναι χρηματοδοτήσεις του υπουργείου για κατασκευή και επιδιόρθωση σχολικών κτιρίων.

Για την επαναδρομολόγηση του "Παναγία Εκατονταπυλιανή", είπαμε. "Κοντός ψαλμός αλληλούια". Για τα άλλα δύο αιτήματα των αιρετών φορέων, που υπογράφουν τη διαμαρτυρία που δημοσιεύσαμε, δεν πήραμε καμία απάντηση. Θυμίζουμε: Δύο ακόμη εβδομαδιαία δρομολόγια για Θηρασιά και πύκνωση των δρομολογίων του "Νήσος Θηρασία" με παράλληλη ικανοποίηση της υπόσχεσης για προμήθεια και άλλου μικρού πλοίου, έτσι ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα της συγκοινωνιακής σύνδεσης με τη Σαντορίνη και τον Πειραιά. Και βέβαια, η φράση"το υπουργείο σκοπεύει" θα ήταν καλύτερα σε αυτή την περίπτωση να έλεγε "το υπουργείο δεσμεύεται". Ιδιαίτερα απέναντι σε ανθρώπους που, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, περνάνε τη δική τους "οδύσσεια" για να φτάσουν στον Πειραιά από το νησί τους και το αντίστροφο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ