Πέμπτη 28 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Παράπονα"

Παραπονέθηκε χτες ο Λ. Παπαδήμας γιατί υπήρξε δημοσίευμα που έλεγε ότι στη συνάντησή του με την ΠΟΕΔΗΝ, στις 19.1.1999, είπε ότι "του έβαλε στο στόμα" ότι έδωσε οδηγία να μη νοσηλεύονται μετανάστες, εκτός κι αν είναι κάτοικοι χωρών με τις οποίες έχει γίνει διακρατική συμφωνία.

Ο υπουργός δεν κατονόμασε την εφημερίδα αλλά εκτενές ρεπορτάζ είχε την επομένη της συνάντησης ο "Ρ". Χτες ο υπουργός είπε ότι και στη συνάντηση της 19.1.1999 υποστήριξε ότι πρέπει το ελληνικό κράτος να εισπράττει απ' τους ασφαλισμένους των άλλων χωρών τα χρήματα της νοσηλείας.

Στη συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ ακούστηκε η "οδηγία" ενώπιον του υπουργού από πολιτικό στέλεχος του υπουργείου "να μην περιθάλπουν τους αλλοδαπούς εργάτες, εκτός κι αν είναι κάτοικοι χωρών με τις οποίες έχει γίνει διακρατική συμφωνία".Οπως και χτες ακούστηκε, στη συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ, ότι θα καταργηθεί ο προνοιακός χαρακτήρας κάποιων υπηρεσιών της Πρόνοιας που θα μεταφερθούν στο ΕΣΥ. Και τέτοιες υπηρεσίες είναι τα ιατροκοινωνικά κέντρα του ΠΙΚΠΑ, όπου βρίσκουν καταφύγιο οι ανασφάλιστοι και οι πρόσφυγες. Χτες ο υπουργός είπε ακόμα ότι τα νοσοκομεία και όλες οι υπηρεσίες υγείας θα είναι ανοιχτές "και για τον ανασφάλιστο, οικονομικά αδύναμο Ελληνα, αλλά και για όποιον ξένο βρεθεί στη χώρα μας και χρειαστεί παροχή υπηρεσιών". Δεν απάντησε όμως στο ερώτημα αν θα προβλεφτεί και κανένα ειδικό κονδύλι ώστε να υπάρξει η κάλυψή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ