Πέμπτη 28 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανεπαρκή κονδύλια για εφημερίες

Καθυστερημένη έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης

Τα 64 δισ. δραχμές για τις εφημερίες που προβλέπει ο προϋπολογισμός δε φτάνουν, παραδέχτηκε χτες ο Λ. Παπαδήμας.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι θα δοθούν κάποια χρήματα παραπάνω, αλλά αρνήθηκε να πει το ύψος. Μάλιστα προχτές υπήρξε συνάντηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου με τον Λ. Παπαδήμα και τον υφυπουργό Υγείας Ν. Φαρμάκη και εικάζεται ότι συζητήθηκε η αύξηση των κονδυλίων.

Χτες ο Λ. Παπαδήμας ανέφερε μόνο ότι δόθηκαν κάποιες συνολικά πρόσθετες πιστώσεις σε ορισμένα νοσοκομεία χωρίς να αναφέρει και το ύψος. Επίσης είπε ότι θα γίνει νομοθετική ρύθμιση για την καθιέρωση της εφημερίας συγκεκριμένου έργου, δηλαδή η ενεργός παρουσία του γιατρού στο νοσοκομείο για συγκεκριμένες ώρες πέραν του ωραρίου. Μέχρι τις 15.2.1999 - εκπρόθεσμα δηλαδή - θα εκδοθεί η κοινή Υπουργική Απόφαση για τη ρύθμιση των εφημεριών του 1999. Η ίδια απόφαση θα καλύπτει οικονομικά και την υπηρεσιακή εξέλιξη των γιατρών.

Ο υπουργός είπε ακόμα πως έγιναν οι εκκαθαρίσεις για τα 110 απ' τα 128 νοσοκομεία για το 1998 και ότι σε περίπτωση που υπάρχουν αρνητικά εκκαθαριστικά αυτά "παγώνουν" και δεν κοινοποιούνται. Ωστόσο όταν ρωτήθηκε αν θα διασφαλιστούν για τους γιατρούς οι συνολικές αποδοχές της 31.12.1997 ο υπουργός είπε ότι αν υπάρξουν τέτοιες περιπτώσεις είναι ελάχιστες και απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Αναστολή εφημεριών στο Λαϊκό

Την ίδια ώρα που ο Λ. Παπαδήμας έκανε τις ανακοινώσεις, η Γενική Συνέλευση των γιατρών του Λαϊκού Νοσοκομείου αποφάσιζε την αναστολή των εφημεριών του νοσοκομείου από την 1.2.1999 γιατί δεν έχουν πληρωθεί τις εφημερίες του τελευταίου τριμήνου του 1998 και δεν υπάρχουν εγγυήσεις για το 1999.

Χτες επίσης οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Αχ. Κανταρτζής έφεραν στη Βουλή το πρόβλημα των εφημεριών για τους γιατρούς του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας με Ερώτησή τους προς τον Λ. Παπαδήμα. Οφείλουν στους γιατρούς, αδικαιολόγητα, αναδρομικά μισθών και εφημεριών των επτά πρώτων μηνών του 1998, ενώ σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο τους οφείλουν την αποζημίωση των εφημεριών των μηνών Νοέμβρη - Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ