Παρασκευή 29 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τέχνη, επιστήμη, λογοτεχνία
  • Στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγιαννάκη - Κέντρο Εθνομουσικολογίας (Διογένους 1-3, Πλάκα) αύριο (10 π.μ.) θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα: "Η κατασκευή της ροζέτας της κλασικής κιθάρας". Ομιλητής, ο κατασκευαστής κλασικής κιθάρας Παύλος Γύπας.Το σεμινάριο οργανώνει το Μουσείο σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Καλλιτεχνικής Οργανοποιίας.
  • Τον πρώτο τόμο της ετήσιας έκδοσής της "Μεσσηνιακά Χρονικά" θα παρουσιάσει σήμερα (7μ.μ.) στην Αρχαιολογική Εταιρεία (Πανεπιστημίου 22), η εφημερίδα Παμμεσσηνιακή.Θα μιλήσουν οι: Πέτρος Θέμελης, Μυρτώ Δραγώνα, Νικόλαος Μπεζαντάκος, Ηλίας Τεμπέλης.Λογοτεχνικές σελίδες θα διαβάσουν οι:Ελλη Φωτίου, Στέφανος Ληναίος.
  • Επιστημονικό διήμερο με θέμα: "Το απομνημόνευμα" διοργανώνει στις 4 και 5 Φεβρουαρίου (6.30μ.μ.) η Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας της Σχολής Μωραϊτη.Στο διήμερο, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Παναθηναϊκού Σταδίου 5 (Καλλιμάρμαρο), θα μιλήσουν οι: Λ. Τσιριμώκου, Ρ. Πολυκανδριώτη, Π. Βουτυρής, Π. Κιμουρτζής, Τ. Καγιαλής, Φ. Αμπατζοπούλου, Μ. Χ. Χατζηιωάννου, Ε. Ανδριάκαινα, Ν. Ροτζώκος, Β. Παναγιωτόπουλος, Α. Αγγέλου.Είσοδος ελεύθερη.
  • Στη "Στοά του Βιβλίου" τη Δευτέρα (8μ.μ.) οι εκδόσεις "Αγκυρα" θα παρουσιάσουν το τελευταίο βιβλίο της Ερσης Λάγκε "Θα σε περιμένω στην Ινδία" (α κρατικό βραβείο ταξιδιωτικής λογοτεχνίας). Με συνοδεία ήχων από το ινδικό συγκρότημα "Ργκαμάλ" και με προβολή διαφανειών, για το βιβλίο θα μιλήσουν ο καθηγητής Πανεπιστημίου Κάρολος Μητσάκης,η ποιήτρια Γιολάντα Πέγκλη και ο καθηγητής - συγγραφέας Αντόνι Στράνο.
  • Στις 2 Φεβρουαρίου (7.30μ.μ.) στη "Στοά του Βιβλίου" οι εκδόσεις "Κέδρος" και οι φίλοι της "Διάπλασης των Παίδων" θα παρουσιάσουν το μυθιστόρημα του παλιού διαπλασόπουλου Πέτρου Χαρτοκόλλη "Και η σελήνη εγένετο ως αίμα".Θα μιλήσουν ο αρχιτέκτονας, καθηγητής της ΑΣΚΤ Σάββας Κονταράτος,ο ποιητής και ψυχίατρος Επαμεινώνδας Ασλανίδης και η ποιήτριαΛίνα Κάσδαγλη.
  • Στις 3 Φεβρουαρίου (6.30μ.μ.) στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού "Ελληνικός Κόσμος" (Πειραιώς 254, Ταύρος), ο επιμελητής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Δ. Πλάντζος θα μιλήσει με θέμα: "Ελληνες χαράκτες στη Μεσοποταμία το 2ο αιώνα π.Χ.".Είσοδος ελεύθερη.
  • Στις 3 Φεβρουαρίου (7μ.μ.) στην αίθουσα διαλέξεων του Μουσείου Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, ο Βύρωνας Θεοδωρόπουλος θα μιλήσει με θέμα: "Σύνορα: Πολιτισμοί ή Πολιτισμός;".Είσοδος ελεύθερη.
  • Την Κυριακή, ο Σύλλογος "Φίλοι Μουσείου Μάνης Μ. Κάσση",θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων (Διογένους 1-3, Πλάκα). Συνάντηση στις 10 το πρωί στην είσοδο του Μουσείου.
  • Την 1η Φεβρουαρίου (7.45μ.μ.) ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων διοργανώνει στο εντευκτήριό του (3ης Σεπτεμβρίου 56, 1ος όροφος), βιντεοπροβολή της ταινίας του Εμίρ Κουστουρίτσα "Ο καιρός των τσιγγάνων".Είσοδος ελεύθερη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ