Τρίτη 2 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Επιτροπή Αγώνα ενάντια στη δραστηριότητα της TVX

Τη δημιουργία Επιτροπής Αγώνα που θα αντιπαλέψει κάθε μεταλλευτική δραστηριότητα της TVX Hellas, που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Χαλκιδικής, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του νεοσυσταθέντος Δήμου Σταγείρων - Ακάνθου, στα όρια του οποίου βρίσκονται τόσο η Κοινότητα Ολυμπιάδας, όσο και οι όμορες περιοχές, όπου η πολυεθνική εταιρία επιχειρεί να λειτουργήσει τη μεταλλουργία χρυσού.

Την ίδια ώρα, μέσα από αλλεπάλληλες δίκες μέχρι και το Μάη, κοινοτάρχες και δεκάδες κάτοικοι της περιοχής του Στρυμονικού Κόλπου θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, επειδή όλο το προηγούμενο διάστημα αντιτάχθηκαν στα καταστροφικά σχέδια πολυεθνικής και κυβέρνησης, η οποία στο όνομα της υπεράσπισης της σκανδαλώδους σύμβασης επιχείρησε με κάθε τρόπο την καταστολή των αγώνων τους.

Τρία είναι τα δεδομένα που οδήγησαν στην έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να προχωρήσει με απόφαση σε κάθε επόμενο βήμα αντίστασης στα σχέδια της εταιρίας:

  • Οι τελευταίες ανακοινώσεις της TVX στο χρηματιστήριο, πως προτίθεται να πουλήσει το 50% των μετοχών των Μεταλλείων Κασσάνδρας.
  • Η ανακοίνωση του ΓΓ του ΥΠΕΧΩΔΕ ότι η άδεια για τη χωροθέτηση του εργοστασίου χρυσού στην Ολυμπιάδα και τη λίμνη τελμάτων στη θέση Κηπουρίστρα μπορεί να δοθεί μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Φλεβάρη.
  • Η ανακοίνωση της TVX πως μέχρι το τέλος του Φλεβάρη αναμένεται η έγκριση της μελέτης σκοπιμότητας για την επέκταση των δραστηριοτήτων της με δεύτερο εργοστάσιο χρυσού στη θέση Σκουριές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ