Τρίτη 2 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΙ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"
Τεράστια προβλήματα στο ξεκίνημα

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεοσύστατοι δήμοι, οι οποίοι προέκυψαν από τις αναγκαστικές συνενώσεις, εντοπίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζής, Στ. Παναγιώτου και Απ. Τασούλας,με Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, που κατέθεσαν στη Βουλή, προς τον υπουργό Εσωτερικών.

Οι βουλευτές του Κόμματος τονίζουν πως, ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου, ένας μεγάλος αριθμός δήμων δεν έχει κτίριο δημαρχείου και ένας άλλος - επίσης μεγάλος - αριθμός στεγάζει τις υπηρεσίες του σε ελάχιστους χώρους, όπου στοιβάζονται, στην κυριολεξία, το προσωπικό και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σημειώνουν πως - παρά τις περί του αντιθέτου τηλεοπτικές διαβεβαιώσεις του υπουργού - ο αναγκαίος τεχνικός και μηχανολογικός εξοπλισμός δεν έχει παραδοθεί ακόμη στους δήμους, αν και έχουν καταθέσει έγκαιρα τις προτάσεις τους. "Παράλληλα, συνεχίζουν, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην προμήθεια του τεχνικού εξοπλισμού των δήμων, κεντρικά, μέσω των προμηθειών του υπουργείου, πράγμα που οδηγεί στη σημαντική επιβράδυνση της όλης διαδικασίας και δεν εξασφαλίζει τη διαφάνεια στην κατανομή του".

Επιπρόσθετα, ρωτούν τον υπουργό, αν έχει γίνει συνολική καταγραφή των αναγκών σε κτιριακή υποδομή και τεχνικό εξοπλισμό των δήμων της χώρας. Ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε έγκαιρα να κατασκευαστούν οι κτιριακές υποδομές και να παραδοθεί ο απαιτούμενος τεχνικός και μηχανολογικός εξοπλισμός στους δήμους. Επίσης, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα κάλυψης των παραπάνω αναγκών και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης των αναγκαίων χρημάτων.

Τέλος, καλούν τον υπουργό να καταθέσει μέσα στις προθεσμίες που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής τις ανάγκες σε κτιριακή υποδομή και τεχνικό εξοπλισμό, που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα σε κάθε δήμο της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ