Τρίτη 2 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
24ωρίες στο δρόμο;

Ανησυχία προκαλούν ανάμεσα στους αστυνομικούς οι πληροφορίες που φέρουν τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να επεξεργάζεται σχέδια για την υπεραπασχόληση των αστυνομικών, υπό το πρόσχημα της αλλαγής του κανονισμού εργασίας του προσωπικού.

Οι συνδικαλιστές της ΠΟΑΣΥ σε συνάντησή τους με τον υπουργό, συμφώνησαν πριν από δύο βδομάδες να αλλάξει η ισχύουσα νομοθεσία, όχι όμως προς την κατεύθυνση της υπεραπασχόλησης των αστυνομικών, αλλά προς τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου, που θα βάζει σε νέες βάσεις τα αστυνομικά ωράρια και θα κατοχυρώνει τις υπερωρίες, τα νυχτερινά και τις αργίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία αυτή φαίνεται ότι καταλήγει εις βάρος των αστυνομικών, αφού προωθείται ένα σχέδιο, που θα τους αναγκάζει να εργάζονται 48 ώρες τη βδομάδα και μάλιστα χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα αποζημιώνονται για την υπερωριακή τους απασχόληση. Δεν αποκλείεται επίσης να βρεθεί μια φόρμουλα αποζημίωσης των αστυνομικών, αλλά στην ουσία το υπουργείο θα τους αναγκάζει να είναι διαρκώς υπηρεσία, αποκομμένοι από την οικογενειακή και κοινωνική ζωή.

Σημειώνεται επίσης ότι η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής έχει καταρτίσει συγκεκριμένη πρόταση για το ωράριο εργασίας του προσωπικού, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αφού αποτελεί ακόμα αντικείμενο μελέτης σε επίπεδο πρωτοβάθμιων σωματείων και Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ