Τρίτη 11 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΓΙΟ
Εκλεισαν το δρόμο κόντρα στην τρομοκρατία

Στην κλιμάκωση του αγώνα τους προχώρησαν οι αγρότες της Αιγιάλειας, καθώς τα περιθώρια που είχαν θέσει στην κυβέρνηση πέρασαν χωρίς να δοθούν λύσεις στα προβλήματά τους. Ετσι την περασμένη Κυριακή οι αγρότες της Αιγιάλειας πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στη γέφυρα του Μεγανίτη έξω από το Αίγιο, αψηφώντας τις τρομοκρατικές προκλήσεις. Κοντά τους βρέθηκαν και πολλοί εργαζόμενοι, νεολαίοι, έμποροι και συνταξιούχοι για να διαδηλώσουν τη στήριξή τους στον αγώνα της αγροτιάς. Απέναντί τους παρατάχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ΜΑΤ και γκρέιντερ, με τη διαταγή να αποτρέψουν το κλείσιμο της Εθνικής οδού.

Ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Κώστας Κερκουλάς αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα των αγροτών της Αιγιάλειας και την αδιαφορία της κυβέρνησης να σκύψει σ' αυτά. Η κυβέρνηση, σημείωσε ο ομιλητής, σπεύδει να επιστρατεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό λαό... Ο Κ. Κερκουλάς στηλίτευσε αυτές τις ενέργειες της κυβέρνησης, η οποία, όπως τόνισε, έχει πάρει έναν αυταρχικό κατήφορο, χτυπώντας το λαό και μετατρέποντας το κράτος σε καταστροφέα. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Βασίλης Ασπρούλιας,ο οποίος χαιρέτισε εκ μέρους της Επιτροπής Αλληλεγγύης, μεταφέροντας τη στήριξη των εργαζομένων και όλου του λαού της περιοχής στον αγώνα των αγροτών. Στη διάρκεια του χαιρετισμού διακοπτόταν από τους συγκεντρωμένους που φώναζαν το σύνθημα: "Αγροτιά - εργατιά μια φωνή και μια γροθιά".

Από την αντίπερα όχθη, οι δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονταν σε ετοιμότητα για να εμποδίσουν τους αγρότες να κλείσουν το δρόμο. Ομως οι αγρότες απέκλεισαν για μια ώρα την παλιά Εθνική οδό, αποδεικνύοντας πως η τρομοκρατία της κυβέρνησης δεν τους πτοεί. Μπροστά σ' αυτή την εξέλιξη υπήρξαν διαβουλεύσεις μεταξύ της ΣΕΑ και της Αστυνομίας και συμφωνήθηκε η ταυτόχρονη αποχώρηση των αστυνομικών και των αγροτών από τη γέφυρα του Μεγανίτη. Οι αγρότες αποχώρησαν με την πεποίθηση πως ο αγώνας τους θα είναι μακροχρόνιος και σκληρός, αλλά και με την υπόσχεση προς όλες τις κατευθύνσεις ότι σύντομα θα ξαναβγούν στους δρόμους του αγώνα, αν η κυβέρνηση "των τυφλών και κουφών" δε δώσει λύσεις στα προβλήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ