Τρίτη 11 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θάνατοι Αγωνιστών

Πέθανε την Παρασκευή και κηδεύτηκε χτες από το Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, σε ηλικία 73 χρόνων, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ.

Από τα νεανικά του χρόνια ο Χαράλαμπος Θεοδωρόπουλος εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ και πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και στους μετέπειτα αγώνες του λαού μας.

Στη μνήμη του τα παιδιά του προσφέρουν 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", τον αχώριστο σύντροφό του μέχρι την τελευταία του στιγμή.

***

Πέθανε χτες, 10 Φλεβάρη 1997 και κηδεύεται σήμερα στις 10.00 π.μ., από την εκκλησία του Αγιου Λουκά και το Νεκροταφείο Ξηριώτισσας Λαμίας, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΩΤΑΣ,οπαδός του ΚΚΕ.

Ηταν από τους πρώτους που εντάχθηκαν στο ΕΑΜ στην Κατοχή. Ως αρτεργάτης πρωτοστατούσε στους αγώνες του σωματείου του. Για τη συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση, διώχτηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο από Εκτακτο Στρατοδικείο. Πιάστηκε το 1945 και αφέθηκε ελεύθερος το 1963. Πιάστηκε ξανά στη δικτατορία των συνταγματαρχών. Ως φυλακισμένος δούλευε στο αρτοποιείο των φυλακών. Ηταν ο αγωνιστής με το χαμόγελο και το μεγαλείο της ψυχικής διάθεσης. Ηταν αγαπητός από τους συγκρατουμένους του.

Θα μείνει στη μνήμη όχι μόνο των πολιτικών κρατούμενων, αλλά και όσων γνώρισαν τον Βαγγέλη Γιώτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ