Τρίτη 11 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Διάβημα ΣΕΓΑΣ στην ΙΑΑΦ

Ζητά εξηγήσεις για την προσπάθεια αντιντόπινγκ ελέγχου σε Θάνου, Παναγιωτόπουλο, Παπαδιά από Γερμανό γιατρό στο Ντόρτμουντ

Εγγραφη διαμαρτυρία προς την ΙΑΑΦ πρόκειται να αποστείλει σήμερα ο ΣΕΓΑΣ για το επεισόδιο που έγινε στο Ντόρτμουντ, με πρωταγωνιστές από τη μια μεριά τον προπονητή Χρ. Τζέκο και τους αθλητές του Κ. Θάνου, Γ. Παναγιωτόπουλο και Χ. Παπαδιά και από την άλλη τον Γερμανό γιατρό Κλ. Βενγκομπόρσκι. Ο ΣΕΓΑΣ μετά από έγγραφη έκθεση που πήρε χτες από τους τέσσερις Ελληνες, θα προχωρήσει σε διάβημα προς την ΙΑΑΦ για τον τρόπο με τον οποίο πλησίασε ο Κλ. Βενγκομπόρσκι τους αθλητές για να τους κάνει αντιντόπινγκ κοντρόλ. Συγκεκριμένα, ο Γερμανός γιατρός απευθύνθηκε στην Κ. Θάνου για κοντρόλ, χωρίς όμως να έχει τα απαραίτητα έγγραφα που να αποδεικνύουν την ταυτότητά του και την αιτία της επίσκεψής του στο αθλητικό κέντρο του Ντόρτμουντ, όπου προετοιμαζόταν η ομάδα του Χρ. Τζέκου. Επιπλέον, ο Βενγκομπόρσκι δε συνοδευόταν από γυναίκα γιατρό, όπως προβλέπει ο κανονισμός για περιπτώσεις ελέγχου σε γυναίκες.

Το επεισόδιο πήρε διαστάσεις στο γερμανικό Τύπο, αλλά έκανε και το γύρο του κόσμου από το τηλεγράφημα του "Ασοσιέιτεντ Πρες", που υιοθετεί την άποψη του Βενγκομπόρσκι, ο οποίος είναι γιατρός συμβεβλημένος με την ΙΑΑΦ για να κάνει αντιντόπινγκ ελέγχους στη Γερμανία. Σύμφωνα με τον Γερμανό γιατρό, οι Ελληνες αθλητές αρνήθηκαν να περάσουν από αντιντόπινγκ έλεγχο και επιπλέον βιαιοπράγησαν εναντίον του όταν πλησίασε την Θάνου. Η ελληνική πλευρά αντιτείνει ότι ο Γερμανός γιατρός προσπάθησε να σύρει από το χέρι την Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Η συνέχεια της υπόθεσης θα παιχτεί στο αρχηγείο του διεθνούς στίβου, στην ΙΑΑΦ, όπου αναμένεται να αποστείλει καταγγελία και ο Γερμανός γιατρός. Σημείο - κλειδί της υπόθεσης είναι αν ο Βενγκομπόρσκι είχε έγγραφη εξουσιοδότηση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου για να κάνει έλεγχο στους Ελληνες πρωταθλητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ