Τρίτη 11 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η φυγή του Καλαϊτζή

Οτι ο Πανιώνιος δεν είναι δα κι από τα καλύτερα... μαγαζιά, είναι γνωστό ανά το πανελλήνιον. Οτι όμως θα έχανε τσάμπα μέσα από τα χέρια του, ένα αυθεντικό ταλέντο στη θέση του πλέι μέικερ, όπως ο παγκόσμιος πρωταθλητής Γιώργος Καλαϊτζής, δεν το χωράει ανθρώπινος νους.

Οι σχέσεις των δύο πλευρών άρχισαν να διαταράσσονται το καλοκαίρι. Ο πιτσιρικάς, που είχε ενθουσιάσει πέρυσι, υπό τις οδηγίες του Ντ. Ιβκοβιτς, τέθηκε στο περιθώριο από τον Ευθ. Κιουμουρτζόγλου. Ο τέως ομοσπονδιακός προπονητής απέκτησε για τη θέση του πλέι μέικερ τον Αμερικανό Γκάτλιν και τον Ιταλό Πιέρι, δίνοντας στον Καλαϊτζή να καταλάβει, ότι έχει να "φάει πολλά ψωμιά" μέχρι να ωριμάσει.

Η προσπάθεια να ενταχθεί ο Πανιώνιος εν μια νυκτί στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, απέτυχε παταγωδώς. Ο Κιουμουρτζόγλου πήγε σπίτι του νωρίς. Ο Γκάτλιν επέστρεψε στις ΗΠΑ. Ο Πιέρι πάτωσε στη μετριότητα και η ομάδα της Ν. Σμύρνης βούλιαξε οικονομικά. Ο Καλαϊτζής κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, αλλά δεν ξέχασε.

*********

"Ενα νοικοκυρεμένο σπίτι όπως θέλει να είναι ο Πανιώνιος, τα καλά πράγματα τα τοποθετεί στη βιτρίνα να φαίνονται", δήλωσε ο πιτσιρικάς και "πέταξε" για την Ιταλία. Η πρόταση της πρωταθλήτριας Στεφανέλ Μιλάνο, δεν τον άφησε αδιάφορο. Εκμεταλλευόμενος την απόφαση Μποσμάν και το γεγονός ότι με τον Πανιώνιο είχε μόνο ιδιωτικό συμφωνητικό, υπέγραψε συμβόλαιο τετράμηνης διάρκειας με την ιταλική ομάδα, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την ελευθερία του. "Ηταν μια απόφαση δύσκολη, γρήγορη, αλλά καθόλου βιαστική" υπογράμμισε.

*********

Το καλοκαίρι ο Καλαϊτζής μένει ελεύθερος να υπογράψει στην ομάδα της αρεσκείας του. "Τον πρώτο λόγο θα έχει ο Πανιώνιος. Ας σκεφθεί τι είχε και τι έχασε και θα τα βρούμε" συνέχισε. Το καλοκαίρι θα δείξει αν λέει την αλήθεια, καθώς υπάρχουν οι πλουσιότεροι, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, που μάλλον θα αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Οι έχοντες οικονομικό όφελος από ένα ισχυρό πρωτάθλημα, μη νομίσετε ότι στεναχωρήθηκαν από την απόφαση Καλαϊτζή. "Συμπαίκτες μου, αλλά και αντίπαλοι, με ενθάρρυναν να φύγω", υπογράμμισε.

******

Καλό ταξίδι στον Βολιώτη μπασκετμπολίστα, κι εκεί που θα βρίσκεται, ας αποδείξει ότι δεν ήταν τα χρήματα το μόνο κίνητρο που τον ώθησε να κάνει το μεγάλο σάλτο.

Γ. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ